Sezonul estival creşte numărul accidentelor în care sunt implicaţi biciclişti

> Doar pe parcursul zilei de luni, în cinci din cele şase accidente înregistrate pe raza judeţului, au fost implicaţi biciclişti > Mulţi dintre participanţii pe două roţi la traficul rutier ignoră regulile rutiere şi aleg să-şi pună viaţa în pericol

Poliţiştii suceveni se văd nevoiţi să ducă zilnic o luptă grea cu bicicliştii care, ieşiţi în trafic, refuză să respecte regulile. Şi, astfel, odată cu venirea anotimpului cald, numărul incidentelor rutiere în care sunt implicaţi biciclişti cunoaşte o creştere semnificativă. Deşi au fost intensificate acţiunile preventive în teren, purtându-se discuţii cu cei ce se deplasează pe două roţi şi chiar distribuindu-se veste reflectorizante şi alte elemente reflectorizante pentru biciclete, în continuare o parte din participanţii la trafic în calitate de biciclişti aleg să îşi pună viaţa în pericol şi ignoră regulile rutiere, riscând să fie implicaţi în accidente grave sau să fie sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de peste 800 de lei.

Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, „numai în cursul zilei de luni, cinci biciclişti au fost implicaţi în evenimente rutiere, în toate cazurile aceştia făcându-se exclusiv vinovaţi de producerea accidentelor”. Cea mai tânără dintre victime este un minor de 13 ani din satul Braşca, comuna Ilişeşti, care se plimba cu bicicleta pe DJ 178, în localitatea de domiciliu. Celelalte victime au vârste cuprinse între 23 şi 68 de ani, incidentele rutiere având loc atât pe raza municipiului Suceava, cât şi în Rădăuţi, Mălini sau Dolhasca. În unele dintre cazuri, bicicliştii consumaseră şi băuturi alcoolice înainte de a porni la drum. Din fericire, în niciuna dintre situaţii, rănile suferite de victime nu au fost atât de grave încât să le pună viaţa în pericol.

„Nerespectarea legislaţiei specifice de către biciclişti se sancţionează cu amenzi din clasa trei de sancţiuni. Nerespectarea acestor reguli se sancţionează cu 6 – 8 puncte-amendă; un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, adică 145 lei” se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: