Protoieria Fălticeni a oferit daruri pentru mamele internate la maternitatea din localitate

Această acţiune face parte dintre iniţiativele propuse anul trecut, ţinând cont că între Protoieria Fălticeni şi Spitalul Municipal există un parteneriat de colaborare care vine în sprijinul bolnavilor internaţi, al celor care se află în diferite nevoi, îndreptându-se către toate categoriile de vârstă.

Vineri, 30 iunie, a venit rândul ca şi cei nou-născuţi din cadrul Maternităţii din Fălticeni să primească vizita PC părinte protoiereu Adrian Dulgheriu. Părintele protoiereu a fost însoţit de către PC pr. secretar Gabriel Hlade, PC pr. Georgian Rotar şi PC pr. Constantin Pavel, preot de caritate şi slujitor la biserica din incinta Spitalului, care au venit cu braţele pline de pachete ce conţineau trusouri, creme, pamperşi, cărticele de rugăciune, iconiţe şi au mers în fiecare salon, la fiecare pat al tinerelor mame şi micuţilor acestora. PC pr. protoiereu a împărţit aceste daruri, s-a interesat de starea sufletească şi trupească a fiecărei mame în parte, le-a întrebat de problemele cu care se confruntă, le-a încurajat, felicitat şi binecuvântat, îndemnându-le să aibă mereu credinţă în ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului, în Sfântul Stelian care este ocrotitorul copiilor şi patronul spiritual al Maternităţii, zicându-le „căci de fapt dacă privim în urmă şi ne dăm seama că la începutul existenţei noastre este o mamă, o mamă curajoasă care a pus temelie existenţei noastre prin binecuvântarea lui Dumnezeu, care în ciuda nevoinţelor şi durerilor naşterii este cea mai mare bucurie care poate să aibă o fiinţă umană”.

Această vizită a adus multă bucurie în sufletul mămicilor, gravidelor, dar şi personalului medical, mai ales pentru darurile primite, care vor asigura un minim necesar creşterii şi îngrijirii copilului în primul trimestru de viaţă.

Acţiunea de vineri, 30 iunie, a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, şi cu ajutorul venit din partea Ocolului Silvic Silva Bucovina, reprezentat de ing. Rareş Hrestic, dna Carmen Tarcolea de la magazinul Danina Line şi Farmacia Oana Maria, din Suceava.

PC părinte protopop Adrian Dulgheriu a spus că prin această acţiune s-a vrut de fapt să se aducă un plus de lumină sufletească, dar şi de ajutor pentru copiii şi mamelor lor de la Maternitatea Fălticeni. „Este datoria noastră de buni creştini ca să sprijinim mamele, indiferent de vârstă, fie că sunt adolescente, tinere necăsătorite şi căsătorite. Avem datoria aceasta atât prin cuvânt, prin rugăciune, dar mai ales prin faptă ca aceste femei să se bucure de naşterea de copii, pentru că venirea în lume a unui copil este o binecuvântare atât pentru familia din care face parte, pentru comunitatea din care face parte, dar mai ales pentru Biserică. Biserica Ortodoxă Română este cea care sprijină cel mai mult viaţa, încă din pântecele mamei, dar şi familia în general, în toate etapele ei. Mulţumim dlui dr. Vlad Alexandru Morariu, managerul Spitalului Municipal, pentru buna colaborare dintre cele două instituţii pe care le reprezentăm, cadrelor medicale de la Maternitate, în frunte cu dr. Irina Iancu, şef de secţie Obstetrică-Ginecologie, care ne-a primit cu atâta căldură, colaboratorilor noştri care au făcut posibilă această acţiune, rămânând cu speranţa că ne vom întoarce cât de curând aici. Vă dorim sănătate şi cât mai mulţi copii”.

Dr. Irina Iancu a declarat la plecarea părinţilor că le mulţumeşte pentru grija ce le-o poartă şi că „tot timpul lucrarea medicilor de trupuri nu ar fi completă fără contribuţia binecuvântării medicului de suflete”. (Pr. GEORGIAN ROTAR, Protoieria Fălticeni)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: