După ce au consumat ouă cu maioneză

Patru persoane din Neagra Şarului infectate cu Salmonella

Patru persoane au ajuns, săptămâna trecută, la Spitalul din Vatra Dornei, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat ouă cu maioneză, preparate în casă.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a precizat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că patru persoane, doi adulţi şi doi copii, au fost internate săptămâna trecută, joi, la Spitalul din Vatra Dornei, după ce s-au contaminat cu Salmonella.

Zorescu a spus că cei patru membri ai unei familii din Neagra Şarului au consumat ouă cu maioneză, preparate în casă, cazul de îmbolnăvire cu Salmonella fiind unul izolat.

De asemenea, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu a mai arătat că ouăle au fost achiziţionate de la un magazin alimentar din Neagra Şarului, inspectorii DSP efectuând o anchetă la faţa locului pentru a afla exact sursa de contaminare.

Zorescu a atras atenţia că în acest sezon, cu temperaturi crescute, trebuie acordată o atenţie deosebită surselor de procurare a alimentelor. „Recomandăm ca acestea să fie din unităţi alimentare autorizate şi păstrate în condiţii corespunzătoare, la rece, atât înainte de preparare, cât şi după preparare. Recomandabil este ca alimentele gătite să nu fie consumate după 24 – 48 de ore, chiar dacă sunt păstrate la frigider, existând risc mare de contaminare a acestora.

De asemenea, mare atenţie la consumul unor alimente cu risc: frişcă, maioneză preparată din ouă în stare crudă. Recomandăm o hrană mai frugală, cu legume, fructe, dar şi acestea să fie bine spălate. Nu numai alimentele pot vehicula agenţi patogeni, ci şi mâna, fie a bucătăresei sau a celui care mănâncă, de aceea spălatul frecvent pe mâini cu apă caldă şi săpun, un timp suficient, evită mare parte din aceste neplăceri”, a menţionat medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: