O nouă generaţie de absolvenţi ai şcolii postliceale sanitare

 Evenimentul a reunit, într-o atmosferă emoţionantă, peste 150 de participanţi, absolvenţi ai promoţiei 2017 – Asistent medical generalist şi asistent medical de farmacie –, elevi ai şcolii postliceale sanitare din anii I şi II, foşti absolvenţi deja angajaţi, părinţi, invitaţi din partea comunităţii locale, de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, cabinetele medicale de familie, farmacii, baze de tratament etc.

Proaspeţii absolvenţi s-au aflat împreună cu foştii diriginţi şi viitorii colegi de breaslă pentru ultima dată în calitate de elev.

Pentru rezultate deosebite la învăţătură şi la practica efectuată în unităţile medicale din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, cabinetele medicale, farmaciile din aceste zone, elevii Cristina Mironiuc şi Răzvan Ţuţueanu au fost declaraţi „şefi de promoţie”, iar elevii Valentina Moisa şi Andreea Ţîmpău – „elevul anului”. În acelaşi context au fost acordate elevilor absolvenţi cu rezultate la învăţătură remarcabile premiile I, II, III şi menţiuni. Au fost acordate şi o serie de diplome speciale pentru cea mai bună prezenţă la cursuri, asumarea rolului de lider, participarea la acţiunile de promovare a ofertei şcolare pentru elevii liceelor din zonă, organizarea activităţilor extracurriculare de promovare a sănătăţii, de acordare a primului ajutor şi resuscitare şi de luptă contra consumului de droguri, alcool sau tutun.

Legământul de profesie al elevilor absolvenţi ai şcolii postliceale sanitare s-a realizat prin depunerea jurământului de a practica nursingul modern ca pe o profesie cu o identitate autonomă. Depunerea jurământului a fost marcată ca un eveniment plin de emoţie, ce simbolizează dorinţa absolvenţilor de a oferi îngrijire bolnavilor, de a monitoriza aspectele îngrijirii medicale, de a administra tratamente şi medicamente la indicaţia medicilor şi de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor. (Prof. MIROZINA SAHLEANU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: