Potrivit reprezentanţilor căilor ferate din România şi Ucraina, trenul Suceava-Cernăuţi ar putea fi operaţional în două săptămâni

> Se fac demersuri pentru control vamal comun

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că s-a desfăşurat, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, o nouă întâlnire a reprezentanţilor Vămii, Poliţiei de frontieră şi ai celor de la Căile Ferate din România şi Ucraina pe tema introducerii trenului Suceava-Cernăuţi.

Din punctul de vedere al celor de la căile ferate, în două săptămâni acest traseu ar putea fi operaţional, a spus Flutur.

El a arătat că este vorba despre o pereche de trenuri care să plece din Suceava şi Cernăuţi.

Astfel, un tren va pleca dimineaţă din Suceava şi va reveni seara de la Cernăuţi, urmând că perechea acestuia să fie un tren care pleacă dimineaţa din Cernăuţi şi revine seara din Suceava.

El a menţionat că, ţinând cont de legislaţia şi normele actuale, la această dată controlul vamal se va face separat.

„Pentru reducerea timpului de efectuare a controlului vamal vom solicita Guvernelor de la Kiev şi Bucureşti adoptarea unui acord privind un punct vamal comun” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că în cadrul întâlnirii s-a convenit ca reprezentanţii căilor ferate să elaboreze în câteva zile diagrama de transport, iar Consiliul Judeţean Suceava şi Prefectura Suceava vor face demersuri la MAE pentru sprijin.

Cursa de călători Suceava-Cernăuţi ar urma să se realizeze cu transbordare în Vadu Siret, iar preţul unei călătorii ar urma să fie de circa 5 euro, potrivit discuţiilor purtate până în prezent. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: