Pentru pregătirea introducerii sensului unic pe artera principală a Sucevei

Lucian Harşovschi anunţă noi modificări pe bulevardul 1 Decembrie

Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei, a anunţat că lucrează la un proiect de modificare rutieră pe bulevardul 1 Decembrie, de la intrarea în oraş pe DN 2 până la intersecţia spre comuna Şcheia şi intrarea pe DN 17.

Potrivit lui, pentru introducerea sensului unic pe bulevardul principal este necesar să fie realizate unele modificări rutiere pe porţiunea de la intersecţia semaforizată spre Şcheia până la intrarea la Metro.

El a spus că prima bandă de la intrarea în oraş va fi una separată, tip undă verde, pentru fluidizarea traficului, iar intrarea pe bulevard dinspre strada Bistriţei se va face doar pe banda a doua.

Viceprimarul a arătat că banda de selecţie spre Şcheia va fi prelungită până aproape de intrarea la Metro întrucât, în prezent, aceasta este prea scurtă şi se creează blocaje. Pentru ca această bandă de selecţie să fie prelungită, se va renunţa la intrările dinspre oraş la staţia OMV şi la Direcţia Agricolă, APIA sau Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, urmând ca cei care doresc să vireze la stânga pentru a ajunge la aceste destinaţii să o poată face folosind banda de selecţie pentru stânga din dreptul Metro.

Totodată, viceprimarul a mai spus că pentru a facilita ieşirea spre Fălticeni pentru cei care alimentează la OMV sau cei care vin de pe strada Pictor Rusu Arbore – şi care acum pot merge doar spre dreapta –, se va mai monta un semafor în dreptul OMV, permiţându-se şi ieşirea spre stânga.

Lucian Harşovschi a explicat că acum locatarii de pe strada Pictor Rusu Arbore, din 120 de apartamente ale primăriei, la care se adaugă alte 80 care sunt în lucru, sunt obligaţi să facă doar la dreapta şi că prin introducerea noului semafor se soluţionează o „nedreptate”.

El a mai declarat că şi la intersecţia dintre strada Scurtă şi bulevardul 1 Mai, prima bandă, înspre Primărie, va fi tot de tip „undă verde”, fiind delimitată de banda a doua cu separatoare.

Mai mult, viceprimarul Lucian Harşovschi a mai spus că se lucrează la documentaţia pentru a se scoate la licitaţie lucrarea de investiţie pentru realizarea unui nou sens giratoriu la intersecţia bulevardului 1 Decembrie cu Calea Obcinilor.

„Acesta va putea fi realizat doar în 2018, pentru că se face pe o stradă unde s-a intervenit pe fonduri europene şi vrem să facem demersurile de acum pentru a câştiga timp” a spus Harşovschi.

El a arătat că aceste demersuri se fac pentru a fi preîntâmpinate situaţii cu care se confruntă acum municipalitatea cu străzile Mihail Sadoveanu şi Bogdan Vodă, unde lucrările sunt licitate, dar licitaţia este contestată de doi ani.

„Trebuie să pregătim intrarea pe porţiunea de sens unic pe care o avem în vedere pe bulevardul principal” a spus viceprimarul, adăugând că noile prevederi vor fluidiza traficul în zona respectivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: