Cuşnir explică proiectul judeţean privind realizarea de piste pentru biciclete

 Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir a explicat recent, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV, proiectul pe care l­a iniţiat împreună cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind realizarea de piste pentru biciclete spre trasele din pădurile Mitocu Dragomirnei – Pătrăuţi, Codrii Voievodesei sau Suceviţa.

„Am avut discuţii cu dl Gheorghe Flutur când am aflat că tineri din Suceava merg la Sighişoara, pentru că acolo sunt nişte trasee de biciclete prin pădure grozave. Am intrat pe internet, am obţinut şi fotografii de la faţa locului, dar ce avem noi în pădurea de la Mitocu Dragomirnei – Pătrăuţi sau la Codrii Voievodesei este aur în lingouri faţă de ce au la Sighişoara” a spus Cuşnir.

El a explicat că în judeţul Suceava sunt trasee de biciclete, dar nu au fost prezentate foarte bine şi nici nu este facil accesul la acestea.

„Trebuie să legăm Suceava de Mitocu Dragomirnei. În Suceava sunt în momentul de faţă mii de posesori de biciclete. Oamenii nu au însă pe unde să meargă. Atunci ce trebuie să facă administraţia? Să le dea acestor oameni ocazia să ajungă de la Suceava până la Mitocu Dragomirnei pe bicicletă. Este un proiect perfect realizabil. De aceea l-am rugat pe dl Flutur să privească acest proiect ca o propunere pentru Suceava şi nu ca o propunere de la PSD şi a avut această înţelepciune” a spus Cuşnir.

El a explicat că proiectul prevede ca municipalitatea suceveană să realizeze piste pentru biciclete până la ieşirea din oraş spre Mitocu Dragomirnei, legătura dintre Suceava şi Mitocu Dragomirnei să fie realizată apoi de Consiliul Judeţean, iar administraţia locală din Mitocu Dragomirnei va face legătura spre traseul din pădure.

Cuşnir a mai spus că există o măsură cu finanţare europeană pentru evitarea poluării, în care sunt incluse şi piste de bicicletă.

„Copiii nu au carnet de şofer şi nu pot ajunge decât pe piste de bicicletă” a spus consilierul judeţean care a menţionat că pe trasee ar trebui să fie şi puncte de check-in pentru biciclişti, unde pot obţine informaţii sau să-şi repare bicicletele.

El a subliniat că nu vor fi făcute asfaltări în pădure pe traseele de bicicletă, ci vor fi făcute proiecte prin care municipiul Suceava să fie legat prin pistă de bicicletă de Mitocu Dragomirnei, Rădăuţi de Codrii Voievodesei, Mănăstirea Humorului, de Suceviţa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: