Vreme rea în judeţul Suceava

Drumurile Naţionale au cerut suplimentarea cu utilaje de deszăpezire

> Şoferii sunt sfătuiţi să se informeze asupra stării drumurilor şi să evite să circule dacă maşina nu este dotată pentru condiţii de iarnă

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, întrunit marţi după-amiază, a dispus ca, la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, să se monitorizeze cu toata atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate pentru următoarele zile, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă, solicitându-se şi instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile din zonele de risc a judeţului.

Conform unui comunicat de presă, judeţul Suceava se află de miercuri, 19 aprilie, sub avertizare de cod portocaliu de ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, începând cu ora 17, până în data de 21 aprilie, ora 6, şi cod galben în intervalul 19 aprilie ora 18 şi 21 aprilie ora 10.

În aceasta perioadă, fenomenele vizate sunt ninsori abundente, strat de zăpadă, local viscol, în zona montană, şi intensificări ale vântului.

Ca urmare a avertizării meteorologice s­a constituit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice, întâlnirea fiind precedată de o şedinţă de lucru în sistem videoconferinţă condusă de Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan.

În cadrul şedinţei s­a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să se monitorizeze cu toata atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a se putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă, solicitându-se şi instituirea serviciului de permanenţă la toate primăriile din zonele de risc al judeţului.

Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc au cerut Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi suplimentarea cu utilaje începând cu data de 19 aprilie 2017, pentru perioada vizată de avertizarea meteo.

„Având în vedere condiţiile meteorologice din această perioadă, se impune ca circulaţia pe drumurile publice, naţionale şi europene să se desfăşoare doar dacă este strict necesar şi, totodată, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri. Traficul rutier va fi monitorizat de echipaje de poliţie ale IPJ Suceava, care vor verifica dotarea autoturismelor şi autovehiculelor cu anvelope de iarnă, pentru a preveni situaţii nedorite” se arată în comunicat.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Suceava va atenţiona reprezentanţii firmelor ce se ocupă de transportul persoanelor dializate despre fenomenele meteorologice prognozate, astfel încât transportul acestora să fie efectuat în condiţii de maximă siguranţă.

Prefectul de Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a recomandat tuturor participanţilor la trafic ca, în această perioadă de fenomene extreme, circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice să se desfăşoare numai după dotarea corespunzătoare, potrivit condiţiilor de iarnă, a autoturismelor, dar şi după o informare prealabilă asupra situaţiei drumurilor din judeţ.

Pentru orice eveniment în trafic, conducătorii auto sunt rugaţi să anunţe imediat, prin dispeceratul 112, orice situaţie care poate îngreuna circulaţia rutieră, a menţionat prefectul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: