Printr-un proiect susţinut de Mercedes-Benz FS

Cinci case din Izvoarele Sucevei, fără energie electrică, vor fi dotate cu sisteme fotovoltaice

Asociaţia Free Mioriţa şi Mercedes-Benz Financial Services anunţă că în perioada 19-23 aprilie vor instala cinci sisteme fotovoltaice în cinci case în care locuiesc 30 de persoane, dintre care 13 copii, în comuna Izvoarele Sucevei.

Acţiunea face parte din campania „Lumină pentru România”, iar scopul acesteia este de a descoperi şi a aduce lumină în casele celor care nu au curent electric.

În comuna Izvoarele Sucevei, mai multe case nu sunt racordate la reţeaua de energie electrică, întrucât planurile de extindere a reţelei şi racordare a caselor au fost puse în aşteptare, autorităţile invocând lipsa banilor şi impedimente tehnice.

Acum viaţa oamenilor este iluminată de o lampă, o lumânare sau de o lanternă, ei nu au acces la informaţii, neavând televizor, nu au acces la educaţie, informare sau servicii de urgenţă.

„Scriem un nou episod din campania «Lumină pentru România». De data aceasta vom merge în Bucovina, alături de voluntarii de la Mercedes-Benz Financial Services. Împreună vom face lumină la cinci gospodării în care trăiesc 30 de oameni, dintre care 13 copii. Va fi din nou o acţiune grea, cu acces dificil la casele situate la o altitudine de peste 1.000 metri. Vom transporta pe drumuri de munte, cu maşini de off-road şi faetoane, peste 400 kg de echipamente şi materiale. Vom instala cinci sisteme fotovoltaice care le vor da oamenilor lumină şi energie pentru telefon şi televizor” declară Iulian Angheluţă, coordonatorul campaniei „Lumină pentru România”.

Alin Pietrăreanu, Sales & Marketing Manager al Mercedes-Benz Financial Services România, a menţionat că în 2017 este cea de a treia etapă a programului de responsabilitate socială asumat de Mercedes-Benz Financial Services România, împreună cu Free Mioriţa, pentru a aduce lumină în satele defavorizate de poziţia geografică şi lipsa infrastructurii.

„În cadrul proiectului, demarat în 2015, Mercedes-Benz Financial Services sprijină atât financiar, cât şi activ instalarea echipamentelor necesare producerii de curent electric şi lumină, pentru 12 case şi 30 persoane, crescând calitatea vieţii unor familii, ai căror copii, în ciuda condiţiilor rupte parcă din alt secol, învaţă şi merg la şcoală zilnic” a menţionat Alin Pietrăreanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: