„Numele Ion Ion Irimescu ne onorează, dar ne şi obligă”

 Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni s-a aflat vineri, 24 februarie, la moment de mare bucurie, deoarece şi-a sărbătorit patronul spiritual, pe marele sculptor român Ion Irimescu. Activitatea a fost deschisă de conducerea şcolii, care a subliniat importanţa colaborării dintre şcoală, părinţi, autorităţi publice locale şi instituţii culturale. Pentru acest eveniment, pe holul şcolii a fost amenajat un decor special realizat cu lucrări ale elevilor din toate clasele.

Printre invitaţi s-au numărat primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Constantin Bulaicon, inspectorul cu probleme de management instituţional Ghiorghi Cornia, inspectoratul pentru educaţie fizică şi sport Adrian Boicu, col. Ionel Postelnicu, comandantul Şcolii de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş”, fost elev al şcolii, directorii instituţiilor de învăţământ din municipiu, fostele cadre didactice ale şcolii, care, deşi sunt la pensie, sunt cu inima şi sufletul alături de colegi şi de elevi, colaboratori care sprijină şcoala în organizarea diverselor activităţi, foşti elevi, studenţi în centrele universitare din ţară.

Administraţia locală investeşte în educaţie

„Sunt emoţionat să fiu alături de dumneavoastră la un eveniment deosebit din istoria Şcolii «Ion Irimescu». Vreau să vă asigur, în numele meu şi al instituţiei pe care o conduc, de întreg sprijinul pentru activitatea didactică, nedidactică şi extraşcolară. Avem parteneriate foarte bune cu toate instituţiile de învăţământ din Fălticeni, îi asigur pe părinţi că au cei mai frumoşi, inteligenţi şi bine pregătiţi copii, copii care sunt pe mâini foarte bune pentru formarea lor ca cetăţeni responsabili ai municipiului, aici fiind un colectiv de cadre didactice foarte bine pregătit, cu interes deosebit pentru educaţia copiilor noştri. Tot cea ce înseamnă program de investiţii pentru învăţământ şi pentru Şcoala «Ion Irimescu» va continua şi în anul 2017, vom continua să premiem copiii şi profesorii cu rezultate deosebite în ziua de Sfântul Ilie. Vă doresc succes în activitatea profesională şi în concursurile şcolare”, a fost urarea primarului Cătălin Coman.

Dotări de mii de euro din proiecte derulate de şcoală

Timp de o săptămână, elevii şcolii au realizat, în parteneriat cu Muzeul „Ion Irimescu”, activităţi şcolare şi extraşcolare din care s-au remarcat atelierul de modelaj în lut şi plastilină, „Atelierul artiştilor”, atelierul de colaj denumit „Frumosul în şcoala mea”, atelierul de grafică şi desen în tehnică mixtă intitulat „Operele maestrului prin ochi de copil”, evenimentele dedicate Zilei Şcolii Gimnaziale „Ion Irimescu” din municipiul Fălticeni încheindu-se vineri cu manifestarea „Tradiţie, competenţă, performanţă”.

Ca în fiecare an, de ziua şcolii se fac analize, bilanţuri şi proiecte de viitor, oferindu-se, totodată, diplome şi premii în bani asigurate de Asociaţia părinţilor şi de sponsori. Au fost scoase în evidenţă rezultatele de la evaluarea naţională din 2016, la această şcoală fiind obţinută cea mai mare medie din municipiu, Olimpiadele Kaufland, care au adus şcolii premii în valoare de 22.000 euro, bani cu care s-a construit şi s-a amenajat în curtea şcolii un spaţiu educaţional de 50 mp, inaugurat şi sfinţit joi, 23 februarie. Concursul „Pe urmele maestrului Ion Irimescu” desfăşurat în această săptămână a adus elevilor şcolii premii de 2350 lei. Printr-un alt proiect care se derulează de trei ani, şcoala vine în sprijinul unor copii care momentan se află în dificultate. Cu ajutorul SC Rogelya, copii beneficiază după orele de curs de activităţi after school şi de masă gratuită. Au mai fost premiaţi elevii şi cadrele didactice care au editat revista şcolii „Vreme trece, vreme vine”,

Primarul Cătălin Coman i-a felicitat pe participanţii la Concursul de colectare selectivă a deşeurilor finanţat de la bugetul local al municipiului Fălticeni, concurs care a adus şcolii, în anul 2016, dotări în valoare de 17.500 lei.

Au fost aduse în atenţia celor prezenţi şi rezultatele elevilor care s-au evidenţiat la faza locală a olimpiadelor şcolare şi profesorii care au contribuit la formarea şi dezvoltarea aptitudinilor elevilor.

Succesul este asigurat doar prin muncă şi învăţare continuă

Inspectorul Ghiorghi Cornia a fost mesagerul Inspectoratului Şcolar şi al inspectorului general Gheorghe Lazăr, scoţând în evidenţă în cuvântul său aprecierea de care se bucură Şcoala „Ion Irimescu” în rândul unităţilor sucevene prin rezultatele obţinute de elevii şi cadrele didactice din această unitate.

„Astăzi, suntem împreună pentru a evoca istoria celor 144 de ani de existenţă a Şcolii «Ion Irimescu», un eveniment încărcat de emoţie pentru toţi participanţii. La zi aniversară se cuvine să aducem cuvinte de laudă şi de mulţumire tuturor celor care trudesc pe altarul şcolii fălticenene. Noi, profesorii, părinţii, elevii şi reprezentanţii autorităţilor locale susţinem că, dacă vom continua să cultivăm valorile profesionale, respectul, solidaritatea, umanismul, atunci şcoala românească va continua să dea personalităţi de valoare. Ne mândrim cu elevii care an de an câştigă premii la olimpiade şi concursuri şcolare sau intră la licee de prestigiu, ducând mai departe munca eficientă, statornică, serioasă şi consecventă a celor care slujesc şcoala fălticeneană”, a spus profesorul Ghiorghi Cornia.

După mesajul fostului elev, col. Ioan Postelnicu, care i-a îndrumat pe elevi să înveţe, pentru că numai o educaţie corespunzătoare le va aduce reuşita în viaţă, al directorilor unităţilor de învăţământ, rostit de prof. Marius Pintilii, care s-a referit la modelarea personalităţii tinerei generaţii de către profesorii acestei şcoli şi al reprezentantului Asociaţiei părinţilor, preot Mircea Martiniuc, elevii, de la cel mic la cel mare, au pregătit cu multă pasiune şi au susţinut în faţa celor prezenţi un program artistic impresionant.

Numele purtat de şcoală onorează şi obligă

Directorul instituţiei, profesor Costică Parfenie, a ţinut să mulţumească autorităţilor locale, inspectoratului şcolar şi colegilor săi pentru condiţiile asigurate prin investiţiile făcute în această şcoală, rezultatele acestor eforturi conjugate fiind vizibile prin premiile obţinute de elevii şcolii şi calitatea înaltă a actului educaţional.

„În urmă cu 144 de ani, la 21 februarie 1873, Şcoala Nr. 2 îşi deschidea pentru prima dată porţile prin strădania preotului Ioan Savel. De-a lungul anilor, şcoala şi-a modificat structura şi domiciliul, ajungând ca astăzi să funcţionăm în acest local cu 20 de săli de clasă, în care învaţă 799 de elevi distribuiţi în 26 de clase, din care cinci clase sunt în alternativa step by step începând din 1998. Numele Ion Irimescu purtat de şcoala noastră ne onorează dar ne şi obligă”, a concluzionat prof. Costică Parfenie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI