La Campionatul Naţional de Poliatlon cadeţi

Sucevenii, printre protagoniştii competiţiei

La sfârşitul săptămânii trecute, la Piteşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Poliatlon pentru cadeţi. La competiţie au participat 55 de cluburi reprezentate de 402 sportivi, 153 fete şi 249 băieţi.

Suceava a fost reprezentată de 13 sportivi de la CS Universitar din Suceava şi CSS – LPS Suceava: Şerban Cotos, Sebastian Croitor, Victor Turluianu, Ioana Năstacă, Călin Moscaliuc, Ionuţ Socoliuc şi Cosmina Aaniţei care se pregătesc cu Cezar Moscaliuc, Andrei Pinticanu şi Luis Lăcătuş, iar Teodor Fotciuc şi Luca Mihai, pregătiţi de Elena Raţă şi Sorina Diaconescu.

Sportivii suceveni au avut o comportare excelentă, îmbunătăţindu-şi recordurile personale, fapt ce le-a asigurat mai multe locuri pe podium.

De departe cel mai premiat sportiv sucevean a fost Călin Moscaliuc care a obţinut trei medalii de aur, una de argint, una de bronz cu echipa de băieţi şi titlul de Campion Naţional de Poliatlon la băieţii de 12 ani. Mai mult, tânărul înotător sucevean a doborât trei recorduri naţionale, dintre care două datau din 1985, iar al treilea îi aparţinea din vara acestui an.

Şerban Cotos s-a clasat al treilea în topul celor mai buni sportivi din ţară, la mică distanţă de locul I, el cucerind trei medalii, una de aur la 200 liber, una de argint la 100 fluture şi una de bronz la 200 mixt.

Sportiva Ioana Năstacă, care este şi componentă a lotului naţional ce a reprezentat România la Concursul Ţărilor Europei Centrale, care a avut loc la Kosice între 9-11 decembrie, unde a reuşit obţinerea unui loc 5 în proba de ştafetă 4×200 liber cu echipa naţională, şi-a doborât toate recordurile personale obţinând o medalie de bronz în proba de 200 liber cu un timp extraordinar.

Echipa de băieţi, 12 ani, a CS Universitar Suceava s-a clasat pe locul III în proba de ştafetă 4×50 mixt, iar la 4×50 liber, unde au înotat excepţional, reuşind să coboare cu peste 4 secunde sub recordul naţional, a fost descalificata pentru o greşeală minoră la unul dintre schimburi. Componenţa ştafetei sucevene, Ionuţ Socoliuc, Teodor Fotciuc, Călin Moscaliuc şi Mihai Luca.

Excelent s-a comportat şi Sebastian Croitor care s-a clasat al patrulea la 100 spate băieţi 14 ani şi al cincilea în proba de 200 liber.

Ionuţ Socoliuc a reuşit obţinerea unui loc VIII în proba de 100 bras băieţi 12 ani, cu o performanţă la mai puţin de două secunde de medalia de bronz.

Cosmina Aaniţei, Victor Turluianu, Teodor Fotciuc şi Luca Mihai au avut un comportament excelent, îmbunătăţindu-şi recordurile personale.

„Sunt încântat de performanţele obţinute de sportivii care se pregătesc împreună cu mine, Luis şi Andrei, şi nu mă refer doar la cadeţi, ci şi la ceilalţi care zi de zi muncesc pentru visul de a deveni cei mai buni. Sărbători fericite!” a declarat profesorul Cezar Moscaliuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: