Teren de fotbal sintetic, de 300.000 euro, în Iţcani

 > „Acesta va putea fi folosit de echipa Foresta, dar şi de cele de copii şi juniori, care se plâng că nu au unde se antrena şi susţine meciuri amicale” a declarat primarul Ion Lungu > În 2013, Federaţia Română de Fotbal a interzis ţinerea oricărei competiţii sportive pe stadionul CFR Iţcani, acesta neputând fi omologat

 Primarul Ion Lungu va pune pe masa Consiliului Local un proiect de hotărâre de modernizare a stadionului din Iţcani. Edilul-şef spune că a primit o adresă de la Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), care, în acest sens, s-a oferit să acorde un sprijin financiar de 150.000 de euro. Banii ar urma să ia calea amenajării unei suprafeţe sintetice de joc, autorităţilor locale revenindu-le sarcina unei coparticipări care se ridică tot la 150.000 de euro.

„Avem o solicitare de la Federaţia Română de Fotbal să venim cu o propunere pentru a amenaja un teren sintetic. FRF vine cu o finanţare de 150.000 de euro, iar Primăria va trebui să mai pună încă 150.000 de euro. Vom face acolo un teren sintetic, astfel încât să poată fi folosit pentru echipa Foresta şi de cele de copii şi juniori, care se plâng că nu au unde se antrena şi susţine meciuri amicale” a declarat primarul.

La începutul anului 2013, Consiliul Local Suceava a aprobat trecerea în proprietatea privată a municipalităţii a bunurilor aferente stadionului Iţcani. Pe acesta a evoluat, iniţial, echipa de fotbal de ligă secundă Rapid CFR Suceava, actuala Foresta, Primăria şi-a manifestat, încă de la acea dată, intenţia de a face lucrări de reparaţii şi repunerea arenei în circuitul sportiv. Atunci, Federaţia Română de Fotbal, printr-o adresă, a interzis ţinerea oricărei competiţii sportive pe stadionul CFR Iţcani, dar şi a antrenamentelor, acesta neputând fi omologat. Terenul de sub stadionul CFR este intabulat pe rolul Primăriei Suceava, printre bunurile preluate în domeniul privat în anul 2013 numărându-se pista de atletism, tribuna, unele construcţii, racordul electric, racorduri de alimentare cu apă şi de canalizare, precum şi împrejmuirile aferente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: