Pentru finanţare pe POR 2014-2020

Singurul proiect de modernizare de drumuri depus la ADR Nord-Est este drumul intraregional Suceava – Iaşi

Proiectul de modernizare a drumului intraregional Suceava – Iaşi, iniţiat de consiliile judeţene din cele două judeţe, a fost depus miercuri, pentru evaluare, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord­-Est, fiind primul şi singurul proiect de modernizare de drum pe POR 2014­-2020, pe Axa prioritară 6, Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, prioritatea 6.1 Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN­T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că proiectul pentru modernizarea drumului de la Dărmăneşti la Iaşi, prin Dolhasca, a fost primul şi singurul depus spre finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. El a precizat că proiectul a fost depus în termen de Consiliile Judeţene Suceava şi Iaşi, în parteneriat, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 75 milioane de euro. Flutur a amintit că proiectul Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri –75,73 km pe raza judeţului Suceava şi 92,19 pe raza judeţului Iaşi.

El a spus că pe teritoriul judeţului Suceava drumul traversează 11 oraşe şi comune, de la Dărmăneşti, şi până la Dolhasca.

„Eu socotesc că avem şansele cele mai mari pentru a primi finanţarea, având în vedere că ne­-am încadrat în suma de 75 milioane de euro.

Proiectul deserveşte 11 localităţi din judeţul Suceava şi presupune modernizarea întregului traseu, de la Dărmăneşti până la Dolhasca. De precizat că vor fi modernizate şi tronsoanele de drumuri judeţene care traversează oraşele, cum ar fi Liteni şi Dolhasca. A fost singurul proiect depus şi a fost un efort uriaş făcut de echipa noastră. Mai mult, toată această muncă a fost un test pentru a arăta că Suceava poate să devină din nou prima în proiecte europene, test pe care l-am trecut. Şi vreau să le mulţumesc colegilor de la Drumuri Judeţene, dar şi echipei tehnice din Consiliul Judeţean”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că întreaga muncă pentru depunerea acestui proiect a fost „o încălzire” pentru viitoarele proiecte pe care le va depune Consiliul Judeţean Suceava. „Concluzia că s-a muncit foarte mult la acest proiect o poate trage orice om care a trecut în nopţile trecute prin faţa Palatului Administrativ şi a văzut lumină la birouri şi la unu noaptea. Şi s-a văzut că se lucrează şi că se poate dacă vrei proiecte şi bani europeni”, a subliniat Gheorghe Flutur.

El a adăugat că acest drum se va moderniza pe patru tronsoane, iar pe o lungime de 10 km se va asfalta, întrucât acum este pietruit.

Proiectul de modernizare a acestui drum este adresat celor peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează. Proiectul este promovat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi şi cu Consiliile Locale din localităţile străbătute. În proiect sunt incluse drumurile judeţene de la limita cu judeţul Iaşi – Dolhasca, Suceava – Ipoteşti – Bosanci – Udeşti – Liteni – Dolhasca, Suceava – Frumoasa – Liteni şi Liteni – Stroieşti – Costâna – Dărmăneşti. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă judeţului Suceava este de 151,130 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: