Ridicarea sălii polivalente din Suceava va începe în 2017

> „Sper ca până în primăvară să avem toate aprobările necesare, astfel încât să putem demara efectiv lucrările” a spus primarul Ion Lungu

Consiliul tehnico-economic al Companiei Naţionale de Investiţii a avizat favorabil, fără observaţii, studiul de prefezabilitate înaintat de Primăria Suceava în vederea susţinerii financiare a construirii sălii polivalente. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că mai sunt de parcurs multe etape, dar speră că execuţia efectivă va începe pe parcursul anului viitor. În acest sens, edilul-şef şi-a propus ca toate aprobările să fie obţinute până în primăvară.

„Am mai depăşit o etapă, Compania Naţională de Investiţii urmând să demareze procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru realizarea sălii polivalente. Sigur, mai este mult de lucru, de mers la Bucureşti, la ministere, de aprobat indicatorii tehnico-economici, dar suntem în calendar. Sper ca până în primăvară să avem toate aprobările necesare, astfel încât să putem demara efectiv lucrările la sala polivalentă” a declarat Ion Lungu.

Sala polivalentă cu 7500 de locuri, dintre care 2.500 mobile, ar urma să fie ridicată la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe un teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Amplasamentul de aproape 50.000 mp face parte din intravilanul municipiului Suceava, oferind acces dinspre oraş, precum şi posibilitatea amenajării drumurilor, parcărilor şi spaţiilor verzi. Autorităţile locale s-au obligat la asigurarea suprafeţelor pentru depozitare şi organizare de şantier, la suportarea finanţării introducerii utilităţilor, cât şi la menţinerea destinaţiei şi întreţinerea obiectivului pe o perioadă de minim 15 ani. Pentru construirea sălii polivalente, Consiliul Local aprobase, în ultima şedinţă a mandatului trecut, contractarea unui credit de 25 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro). Banii trebuia să ia calea construirii unei săli polivalente cu 5.000 de locuri, însă autorităţile municipale au renunţat atunci la împrumut după ce Compania Naţională de Investiţii s-a oferit să realizeze investiţia din Suceava cu fonduri guvernamentale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: