Şedinţă specială a CJ Suceava de Ziua Bucovinei

> Gheorghe Flutur va propune acordarea titlului Cetăţean de onoare post-mortem lui Iancu Flondor şi Ion Nistor

De Ziua Bucovinei, în 28 noiembrie, va fi organizată o şedinţă specială a Consiliului Judeţean Suceava, la care vor fi invitaţi şi primarii din judeţ, a anunţat ieri şeful administraţiei judeţene Gheorghe Flutur.

El a declarat în plenul CJ Suceava că în cadrul acestei şedinţe se va vota acordarea post-mortem a titlului Cetăţean de onoare al judeţului Suceava „marilor corifei ai Unirii” Iancu Flondor şi Ion Nistor.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, totodată, va fi propusă pentru adoptare şi o declaraţie a Consiliului Judeţean Suceava legată de centenarul Unirii, în care vor fi propuse obiective clare care să fie realizate în judeţ în cinstea Unirii.

Flutur a menţionat că, între proiecte, este cel de realizare a unei „săli a Unirii”, care să fie construită în curtea interioară a Palatului Administrativ din Suceava. „Această sală a Unirii va fi un loc de referinţă în Suceava” a spus Flutur.

Iancu Flondor a fost preşedintele Adunării Constituante a Bucovinei care a votat unirea cu România, a fost preşedintele Congresului General al Bucovinei care a adoptat prin vot moţiunea Unirii Bucovinei cu Regatul României şi a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional Român, fiind primul şef al Guvernului român în Bucovina.

După demisia lui Iancu Flondor, în aprilie 1919, locul de ministru al Bucovinei în Guvernul României a fost preluat de istoricul Ion Nistor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: