Regres în construirea de locuinţe

 > Într-un an, numărul cererilor de autorizare pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu peste 18%, iar cel al locuinţelor terminate s-a diminuat cu aproape 31%

Conform datelor făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică, în luna martie 2016, în judeţul Suceava au fost eliberate 171 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. În conformitate cu sursa amintită, numărul acestora a înregistrat o creştere de 31,5%, comparativ cu luna anterioară. Însă, de remarcat este că, în raport cu luna martie a anului 2015, numărul cererilor de autorizare pentru construirea de imobile rezidenţiale este în regres, scăzând cu 18,2%.

Informarea Direcţiei Judeţene de Statistică, recent dată publicităţii, reliefează că, din totalul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna martie a anului 2016, 26,9% au fost date pentru „constructorii” din mediul urban, iar 73,1% pentru cei din mediul rural.

În luna la care facem referire, judeţul Suceava deţinea, în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, 27,5% din numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, devansat fiind de judeţul Iaşi, cu 30,7%. După Suceava, în ordine descrescătoare din acest punct de vedere, se situau judeţele Bacău (cu 14,8%, din total), Neamţ (10,9%), Botoşani (8,5%) şi Vaslui (6,6%).

De menţionat este şi că, în judeţul Suceava, în primele 3 luni ale anului 2016, s-au eliberat 390 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 6,3% mai puţine în raport cu cele acordate în intervalul omolog al anului anterior. Pe de altă parte, în ultimul trimestru al anului 2015, în judeţ au fost terminate 469 de locuinţe, în scădere cu 209 locuinţe în comparaţie cu primele 3 luni ale anului precedent, diminuarea fiind de 30,8%.

„Analiza pe surse de finanţare relevă faptul că, în trimestru IV al anului 2015, toate locuinţele terminate au fost realizate din fonduri private, respectiv din fondurile populaţie, pentru locuinţele executate în regie proprie” se precizează în informarea Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: