Un milion de lei pentru modernizarea locurilor de joacă pentru copii

Lungu SCN2951 > Pe lângă parcul copiilor din cartierul Burdujeni şi cel al Universităţii, din Areni, dotate cu aparate pentru fitness, vor fi şi în parcul de pe strada „Luceafărului” şi cel din parcul central

 Anul acesta, Primăria Suceava are prins un milion de lei în bugetul local cu destinaţia „modernizare locuri de joacă pentru copii”. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu care, într-o conferinţă de presă, a precizat că, în prezent, lucrări se desfăşoară la o amenajare de acest fel din cartierul Obcini, precum şi la o alta din cartierul Burdujeni, în acest din urmă caz la cea de lângă Biserica „Sfântul Andrei”. Pe de altă parte, potrivit prevederilor contractuale, firma Diasil Service, operatorul de salubritate stradală, este pe cale de a finaliza, pe cheltuială proprie, un loc de joacă pe strada Grigore Ureche din cartierul Zamca, în curtea Colegiului „Mihai Eminescu”. loc de joaca AreniPrimarul Sucevei spune că la locurile de joacă în curs de modernizare vor fi montate cu covoare elastice, pe termen lung toate amenajările destinate micuţilor urmând a fi dotate cu asemenea elemente de protecţie: „Avem multe locuri de joacă în oraş, în Consiliul Local a fost aprobată o documentaţie tehnico-economică, însă cele care vor intra în modernizare vor fi prevăzute cu covoare elastice. Astfel, vom avea locuri de joacă moderne; cu toate că sunt mai puţine, lumea preferă să se deplaseze, o sută-două sute de metri, către acestea. Ideal ar fi să le facem pe toate, iar în timp le vom face”.

Ion Lungu a mai precizat că pe lângă parcul copiilor din cartierul Burdujeni şi cel al Universităţii, din Areni, dotate cu aparate pentru fitness în aer liber vor fi şi parcul de pe strada Luceafărului din cartierul George Enescu, modernizat în 2015, cât şi parcul central, în zona foişorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: