Promovarea istoriei Burdujenilor

Locuitorii cartierului Burdujeni i­-au transmis candidatului PSD pentru funcţia de primar al Sucevei că îşi doresc o microprimărie funcţională, în care să poată plăti taxele şi impozitele locale. Prezent în Burdujeni, Tiberius Brădăţan s-­a întâlnit cu locuitori din cartier, care i­-au spus că vor o microprimărie funcţională în cartier, având în vedere că aici locuiesc aproape 40% dintre suceveni. În aceste condiţii, locuitorii din Burdujeni i­-au spus lui Tiberius Brădăţan că nu este normal să se deplaseze până la primăria din Areni pentru a­-şi plăti taxele şi impozitele sau să obţină o adeverinţă sau un certificat.

La rândul său, Tiberius Brădăţan a precizat că locuitorii cartierului trebuie să fie conştienţi de istoria şi tradiţia cartierului şi că îşi doreşte o campanie de informare a locuitorilor în acest sens. „Cartierul Burdujeni merită toată atenţia Primăriei Suceava pentru promovarea trecutului său, dar şi pentru dezvoltarea sa, în primul rând economică”, a subliniat Brădăţan. El a arătat că cea mai veche construcţie din cartierul Burdujeni este Mănăstirea Teodoreni, ctitorită în anul 1597 de postelnicul Teodor Movilă, fratele mai mare al voievodului Moldovei Ieremia Movilă şi al voievodului Valahiei Simeon Movilă, şi că în jurul acestei mănăstiri, practic, s­-a format comunitatea locală care a dăinuit şi s-­a dezvoltat până în prezent. Tiberius Brădăţan a declarat că, în condiţiile în care istoria Burdujeniului nu a fost promovată deloc până în prezent şi că în acest cartier nu există monumente care să ateste istoria sa, îşi propune implicarea Primăriei Suceava în promovarea turistică a Mănăstirii Teodoreni, marcarea şi semnalizarea traseului către locaţie, dar şi pentru acordarea unui sprijin financiar pentru renovarea şi punerea ei în valoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: