Noua expoziţie de la Muzeul de Istorie va cuprinde istoria locală şi zonală până în 1989

muzeul-de-istorie-muzeul-national-al-bucovinei-sectia-arta-din-suceava-judetul-suceava> Lucrările de modernizare se încheie în acest an

Lucrările de construcţie care se efectuează în cadrul unui proiect de modernizare şi reabilitare a Muzeului de Istorie din Suceava sunt în grafic, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru luna decembrie a acestui an, spaţiile destinate depozitării şi activităţilor muzeale urmând să fie mărite cu peste 50 la sută faţă de cele iniţiale.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat, vineri, că lucrările de construcţie care se execută la clădirea Muzeului de Istorie „merg bine” şi că termenul de finalizare prevăzut pentru luna decembrie poate fi respectat de constructor.

Ursu a spus că spaţiile destinate depozitării patrimoniului Muzeului de Istorie şi cel pentru activităţile muzeale vor avea o „creştere spectaculoasă”, cu 54 la sută mai mare faţă de suprafaţa iniţială, datorită noilor construcţii de pe fostele curţi interioare, dar şi a noii mansarde.

El a mai spus că spaţiul administrativ al Muzeului Bucovinei, care se va afla în mansarda clădirii, a fost gândit astfel încât fiecare departament, clar delimitat, să dispună inclusiv de o sală proprie de şedinţe, pentru întâlnirile de lucru.

„Spaţiile pentru expoziţiile temporare şi activităţi cu publicul, multimedia, pedagogie muzeală, sunt mult mai generoase. Spre exemplu, cel mai important spaţiu de expoziţie temporară este în mansardă, iar spaţiile fostelor săli de expoziţii temporare vor fi ocupate de standul muzeului, care va avea o ofertă generoasă şi, sper eu, interesantă”, a spus Ursu.

Directorul Muzeului Bucovinei a subliniat că sistemele de protecţie şi pază vor fi „foarte bine puse la punct”, arătând că Muzeul Bucovinei va fi printre puţinele muzee din ţară care vor avea săli protejate împotriva incendiilor, cu gaz inert.

„Expoziţia permanentă, al cărei proiect tematic a fost făcut de Muzeul Bucovinei, încearcă să se concentreze pe istoria zonei, cu doi piloni importanţi, Evul Mediu şi perioada Bucovina, dar, în acelaşi timp, în expoziţia noastră va fi inclusă şi perioada comunistă. Practic, expoziţia e gândită să cuprindă istoria locală şi zonală până în anul 1989”, a explicat Ursu arătând că proiectul tematic este realizat, exclusiv, de muzeografii Muzeului Bucovinei.

El a mai spus că partea de muzeotehnie, ce include dotarea muzeului, a fost scoasă la licitaţie de Consiliul Judeţean Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: