Pentru prinderea ursului care s-a plimbat nestingherit pe străzile sucevene

Autorităţile sunt în continuare în alertă

Un urs s­a plimbat nestingherit pe străzile municipiului Suceava, în noaptea de sâmbătă spre duminică, acesta fiind identificat şi de camerele de supraveghere ale Primăriei.

Cu toate că animalul a trecut aproape prin toate cartierele oraşului, autorităţile locale au intrat în alertă abia luni, când nu se mai ştia nimic de urs, urma lui fiind pierdută.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat marţi dimineaţă că ursul este în continuare căutat, fiind instituit un sistem de alarmare.

„Tratăm problema cu toată responsabilitatea. Am avut şi eu discuţii cu domnul prefect ieri. Noi, ca Primărie, ne­am angajat prin serviciul pe care îl avem la Direcţia de ecologizare. Avem o puşcă cu tranchilizante pe care o folosim la câini, nu ştim dacă acea doză este suficientă pentru urs, dar stăm la dispoziţie cu toate dotările pe care le avem”, a declarat Ion Lungu.

El a menţionat că atât Poliţia Locală, Direcţia de ecologizare din cadrul Primăriei, cât şi Jandarmeria şi Poliţia încearcă să captureze ursul a cărui figuraţie a intrigat un întreg oraş.

Ultima dată ar fi fost văzut în Burdujeni

Potrivit unor informaţii din administraţia publică locală, ursul ar fi fost văzut ultima dată în noaptea de duminică spre luni în cartierul Burdujeni în zona Ramiro, conform unui sucevean care a sunat la 112, dar această informaţie nu a fost confirmată de alte surse.

Autorităţile cred că ursul şi-a găsit drumul spre o pădure.

Specialiştii consideră că ursul ar fi fugit din captivitate sau că ar fi fost eliberat de cel care îl ţinea în captivitate când şi-a dat seama că nu va putea să întreţină animalul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: