Tată şi fecior, prinşi de jandarmii montani tăind arbori într-o pădure din zona Broşteni

taiere arbore forestierÎn patrulare prin pădurile din zona Broşteni, jandarmii montani au dat joi, în jurul orei 15, de două persoane care tăiau de zor copaci de pe proprietatea altuia.

Un bărbat de 49 de ani şi feciorul lui, de 16 ani, tocmai curăţau de crengi un molid abia retezat, aproape de un drum forestier din zona Neagra. În apropiere, jandarmii au găsit patru asemenea arbori şi, ca să nu fie niciun dubiu, vizavi de cine îi tăiase şi îi cărase, au dat şi de uneltele folosite – un topor, două ţapine şi o drujbă.

Prinşi asupra faptului, tatăl şi fiul n-au mai putut s-o scalde în niciun fel.

„Cei doi au declarat că au tăiat arborii fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, intenţionând ca ulterior să-i transporte cu un tractor şi să-i valorifice în zona localităţii de domiciliu” a comunicat, prin biroul de presă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Silvicultorii de la OS Broşteni, care au luat în custodie arborii tăiaţi, au măsurat o masă lemnoasă de aproape 4,4 mc, însemnând un prejudiciu creat statului de 1300 lei.

Cei doi au fost conduşi la postul de poliţie pentru următoarele cercetări într-un dosar penal de tăiere de arbori fără drept.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: