Salarii mici, personal insuficient şi incompetent la CJ şi instituţiile subordonate

> Deliberativul judeţean sucevean a aprobat mărirea cu până la 12% a salariilor, procentajul de creştere fiind stabilit în funcţie de performanţă > Cred că acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi la unităţile administrativ-teritoriale” a declarat preşedintele CJ, Ioan Cătălin Nechifor

Angajaţii Consiliului Judeţean Suceava şi instituţiilor subordonate vor avea parte de majorări salariale, însă procentajul de creştere a acestora va fi stabilit în funcţie de performanţe. Şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor a precizat ieri că, astfel, se doreşte stimularea competiţiei şi răsplătirea muncii după meritele personale.

„Creşterea va fi acordată după performanţă. Până acum aveam o grilă de salarizare care însemna remuneraţie egală la acelaşi tip de muncă, dar cu implicare diferită. Majorarea poate să ne creeze nouă, decidenţilor, o formulă de motivare profesională şi, evident, salarială, pentru cei care îşi fac treaba. Vreau să creăm această competiţie, să vadă toţi angajaţii că creşterea de salarii este pe merite personale” subliniază Ioan Cătălin Nechifor.

Consilierii judeţeni suceveni au aprobat, ieri, o hotărâre prin care salariile angajaţilor Consiliului Judeţean, cât şi a celor ai instituţiilor din subordine vor creşte cu până la 12%. Este vorba despre 168 de persoane din cele peste 300 ale aparatului propriu şi 421 ale instituţiilor subordonate, dintre care 159 din categoria personalului nedidactic. Măsura se va aplica de la 1 august, având la bază Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 83 din 2914 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Conform raportului Direcţiei Generale de Organizare, Resurse Umane şi Achiziţii Publice, majorarea salarială de 12% este justificată prin „nivelul scăzut al salariilor din administraţia publică locală, care generează o lipsă acută de personal, precum şi nemulţumiri în raport de competenţele şi pregătirea salariaţilor”. Nechifor a recomandat primarilor din judeţ să majoreze, în limita bugetului disponibil, salariile personalului din subordine, aşa cum a procedat şi Consiliul Judeţean.

„Cred că acelaşi lucru ar trebui să se întâmple şi la unităţile administrativ-teritoriale, chiar dacă bugetul nu este peste tot la fel de bine pus la dispoziţie. Să avem angajaţi cu salarii mai mari este foarte bine pentru activitatea noastră şi sper ca, după prima etapă, la rectificare să existe posibilitatea majorării şi pentru alţi angajaţi” a explicat Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele CJ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI