Ieri, la a doua repartizare computerizată

Încă 62 de absolvenţi de gimnaziu suceveni au căpătat locuri în liceu

3369> O candidată, cu media 5,09, a rămas pe dinafară

A doua repartizare computerizată pentru admiterea în licee s-a desfăşurat ieri, încă 62 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava fiind repartizaţi. Prima medie de admitere în această a doua etapă a fost 8,06.

O singură candidată, de la Vicovu de Jos, a rămas pe dinafară, cu media de admitere 5,09, în timp ce un candidat din alt judeţ a reuşit să ocupe un loc la liceul din Broşteni cu media 3,95, ultima medie de admitere în această etapă.

Din cele peste 6500 de locuri disponibile iniţial au mai rămas neocupate 591 de locuri, în prima etapă de admitere fiind repartizaţi 5563 de elevi suceveni, 88 fiind nerepartizaţi.

Potrivit calendarului de admitere în licee, în perioada 23 -24 iulie a.c. candidaţii repartizaţi din etapa a doua îşi vor depune dosarelor de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi, urmând ca astăzi unităţile de învăţământ liceal de stat să transmită situaţia locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în cele două etape ale admiterii.

În perioada 27-30 iulie, comisia judeţeană de admitere trebuie să rezolve situaţiile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată.

A treia etapă de admitere la liceu va începe la 1 august

Urmează a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015-2016.

Astfel, la data de 1 august a.c. va fi afişat locul de desfăşurare şi graficul probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă, iar la 31 august va avea loc înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă. Aceste probe se vor desfăşura în perioada 1-2 septembrie a.c., iar pe 3 şi 4 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: