Bacalaureat, sesiunea a II-a

S-au înscris 1235 candidaţi

> Dar numărul lor s-ar putea mări după corigenţe!

1235 de absolvenţi ai unor licee sucevene s-au înscris la cea de-a doua sesiune de bacalaureat, din luna august, dar numărul exact al candidaţilor va fi cunoscut după data de 7 august, când se vor încheia examenele de corigenţă programate în perioada 4-5 august.

Absolvenţii care promovează corigenţele au dreptul să se înscrie la bacalaureat la data de 7 august.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava au informat că, pentru sesiunea a doua a acestui examen, au fost propuse şase centre de examen şi două de evaluare, trimise spre aprobare Ministerului Educaţiei.

Centrele de examen propuse de IŞJ Suceava sunt la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, toate din Suceava, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

La Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi la Liceul cu Program Sportiv sunt constituite centrele de evaluare.

Conform calendarului stabilit de MECS, după ultimele modificări, a doua sesiune de bacalaureat va începe pe 17 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice la română, apoi a competenţelor într-o limbă de circulaţie internaţională şi digitale, prima probă scrisă, cea la română, fiind pe 24 august. Pe 25 august este programată proba scrisă la limba maternă, pe 26 august va fi proba obligatorie a profilului, pe 28 august – proba la alegere, rezultatele înainte de contestaţii vor fi afişate pe 1 septembrie, iar cele după rezolvarea contestaţiilor – pe 4 septembrie 2015.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI