Cătălin Predoiu, despre declaraţia lui Ponta privind o eventuală demisie

Este o propunere neconstituţională

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a calificat, ieri, drept „neconstituţională” varianta invocată de premierul Victor Ponta privind o eventuală demisie din funcţie, respectiv existenţa unui acord în baza căruia preşedintele României să nominalizeze un şef al executivului tot din rândul actualei coaliţii de guvernare. „Din punct de vedere politic arată că premierul Victor Ponta nu a înţeles nimic din votul de anul trecut la prezidenţiale, iar din punct de vedere juridic, constituţional demonstrează pe deplin nivelul de cunoştinţe pe care îl are premierul Victor Ponta, jurist de altfel. Deci, este o propunere neconstituţională şi cred că nici nu merită să stăm prea mult asupra ei. Îl luăm prea în serios pe Victor Ponta”, a susţinut Predoiu, răspunzând unei întrebări pe această temă, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului pe tema Strategiei de Securitate Naţională.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, la postul B1 TV, răspunzând unei întrebări, că ar fi dispus să-şi dea demisia din funcţie doar dacă preşedintele Klaus Iohannis îi va garanta, printr-un „acord politic” scris, că noul şef al executivului va fi tot din partea actualei coaliţii de guvernare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI