Daniel Constantin

Reducerea TVA la alimente a fost benefică; preţurile au scăzut, în medie, cu 8,2%

Preţurile la mărfurile alimentare au scăzut, în medie, cu 8,2% de la momentul aplicării reducerii TVA de la 24% la 9%, iar valoarea mărfurilor alimentare disponibile pe piaţă a crescut până la 11,5 miliarde de euro, în primele şase luni din 2015, a declarat, ieri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, într-o conferinţă de presă.

În altă ordine de idei, şeful de la Agricultură a afirmat că, până pe 10 iulie, au fost primite 942.000 de cereri integrate din partea fermierilor pentru acordare de sprijin pe suprafaţă. „S-a încheiat campania de primiri de cereri la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în data de 10 iulie. Anul acesta, s-au primit cereri de la 942.000 de fermieri, cu o suprafaţă solicitată de 9,53 milioane de hectare, comparativ cu anul trecut, când s-au înregistrat 9,8 milioane de hectare, deci 96% din suprafaţa care s-a solicitat în 2014”, a spus Daniel Constantin.

În ceea ce priveşte stadiul campaniei de recoltat, oficialul MADR a precizat că, la grâu, procentajul este, în prezent, de aproape 50%, în timp ce la rapiţă gradul de recoltare ajunge la 87%. „Suntem în momentul de faţă în plină campanie de recoltat. În ceea ce înseamnă campania de recoltat a grâului suntem la 47%, la rapiţă suntem la 87% din suprafaţa totală recoltată. De asemenea, la orzoaica de primăvară, avem 92,8%, la orzoaica de toamnă 81%, la orz 94,5%”, a spus ministrul Agriculturii.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Nu se simte absolut deloc !!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: