A început admiterea la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

 În perioada 13­31 iulie a.c. are loc, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, prima sesiune de admitere pentru absolvenţii clasei a XII­a care au promovat examenul de bacalaureat, pentru cele 10 facultăţi. USV scoate la concurs 1247 de locuri bugetate la licenţă, 520 de locuri bugetate la masterat şi 41 de locuri bugetate la doctorat.

Potrivit reprezentanţilor USV, numărul total de locuri bugetate alocate USV pentru 2015 a atins cea mai mare valoare din istorie, respectiv 1130 de locuri la licenţă, 490 de locuri la masterat, 37 de locuri la doctorat. Acestora, li se adaugă locurile bugetate destinate cetăţenilor moldoveni şi românilor din diaspora: 117 locuri pentru licenţă, 30 de locuri pentru masterat şi 4 locuri la doctorat.

Pentru anul universitar 2015 – 2016, instituţia de învăţământ superior suceveană propune 44 programe de studii de licenţă grupate pe 34 domenii, pentru forma de organizare la zi, 9 programe de studii de licenţă împărţite pe 6 domenii, pentru forma de organizare învăţământ la distanţă – ID, precum şi 37 de programe de studii masterale, organizate pe 19 domenii.

La acestea se adaugă programe de conversie profesională pentru 11 specializări, unde toate locurile sunt cu taxă, şi 7 programe de formare continuă.

„Admiterea la studiile universitare de doctorat, pentru cele 14 domenii, va avea loc exclusiv în sesiunea din luna septembrie”, au precizat reprezentanţii USV.

De asemenea, USV scoate la concurs şi 1.565 de locuri la licenţă, la zi, cu taxă, şi 565 la ID, iar la masterat 1.010 locuri cu taxă.

Pentru viitorii studenţii USV pune la dispoziţie 1.100 de locuri de cazare în cinci cămine studenţeşti.

Candidaţii la admitere, la prima sesiune, se pot înscrie în perioada 13­22 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică, şi în perioada 13­20 iulie, fără sâmbătă şi duminică la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Facultatea de Ştiinţele Educaţiei.

Probele de concurs vor avea loc în perioada 21­22 iulie, rezultatele urmând a fi afişate pe 22 iulie. Candidaţii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii în perioada 22­23 iulie, afişarea rezultatelor după contestaţii urmând să se facă în data de 23 iulie. Înmatriculările vor avea loc între 23 şi 31 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 31 iulie.

Sesiunea de toamnă a admiterii la USV va avea loc între 7 şi 18 septembrie.

Pentru anul universitar 2015­2016, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava menţine cuantumul taxelor de şcolarizare la nivelul celor din ultimii doi ani, taxele de studiu fiind cuprinse între 2.000 şi 4.000 de lei.

Informaţii suplimentare despre regulament, condiţii, metodologii, calendarul şi desfăşurarea admiterii 2015, pot fi obţinute consultând pagina www.admitere.usv.ro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI