Statisticienii suceveni, la 156 de ani de activitate a instituţiei

Directia judeteana de statisticaSub deviza „A fi puternic însemnă a fi util, a fi util înseamnă a fi performant, a fi performant înseamnă a fi credibil”, statistica oficială românească aniversează 156 de ani de la înfiinţare, informează Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, printr-un comunicat de presă.

„Sub această sintagmă ar putea fi plasată întreaga devenirea a statisticii româneşti, la 156 de ani de la apariţia sa în sistemul instituţiilor publice ale statului român” se arată în comunicat.

Actul de înfiinţare a instituţiei a fost semnat pe 12 iulie 1859, de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, eforturi de generaţii – având ca mentori pe iluştrii Dionis Pop Marţian şi Ion Ionescu de la Brad – făcând din aceasta unul dintre pilonii statului român modern. Ca o răsplată a recunoaşterii de care se bucură statistica românească, în anul 2014, un reprezentant al României a fost nominalizat ca membru al Comitetului European pentru Guvernanţă Statistică (ESGAB), organism din cadrul Sistemului Statistic European. În cursul acestui an, Institutul Naţional de Statistică a fost desemnat, de către prestigiosul KPI Institut, dintre toate instituţiile publice româneşti, drept instituţia având cea mai bună relaţie cu utilizatorii datelor sale. Totodată, începând cu 1 ianuarie 2016, statistica oficială românească va acţiona ca membru al Comisiei de Statistică a ONU, cel mai important for al statisticii mondiale.

„Integrată organic, încă de la începuturi, sistemului de valori al statisticii europene, statistica oficială românească este în măsură să răspundă astăzi marilor provocări ale vieţii contemporane la nivelul celor mai moderne şi mai avansate standarde internaţionale” se mai precizează în comunicatul Direcţiei Judeţene de Statistică Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI