Traian Băsescu, despre socrul său:

„A fost un om care a avut o experienţă extraordinară”

Basescu-7Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, se află la Suceava, alături de soţia sa, Maria, al cărui tată, Gheorghe Andruşca, a murit joi, la vârsta de 96 de ani.

Fostul preşedinte al României a avut numai cuvinte bune despre socrul care a fost cel mai în vârstă veteran de război din judeţul Suceava şi a spus că acum regretă că nu l­a invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională, mai ales că, pentru fostul său socru, locotenent-colonel de jandarmi în rezervă, perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i­a luminat viaţa.

Traian Băsescu a vorbit presei despre fostul socru şi despre faptul că acesta vorbea des despre perioada petrecută pe front.

„El nu a ajuns la Stalingrad, că, fiind jandarm, a fost în teritoriile recuperate de la ruşi. Dar de multe ori îl însoţea pe mareşal în deplasările pe front. A fost un om care a avut o experienţă extraordinară şi se pare că marele lui regret a fost că, după instaurarea comuniştilor, nu a mai fost bună Armata Regală. A rămas extrem de legat de Jandarmerie şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava. Un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919” a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a adăugat că acum îi pare rău că nu l­a invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională, pentru că nu a dorit să fie discuţii pe această temă. Tot din acelaşi motiv, ca să evite discuţii, Traian Băsescu spune că a refuzat şi propunerile de a­l face general în rezervă, deşi au fost făcute patru propuneri de Jandarmerie.

„A trăit frumos şi drept. Mă bucur că a fost lucid până în ultima clipă. Mi-aş dori să ajungem toţi la 96 de ani” a spus Traian Băsescu.

El şi-a amintit şi despre momentele în care a venit la Suceava să o ceară de nevastă pe soţia sa Maria.

„Nu a acceptat greu, dar a fost iscoditor. Mai degrabă l­a convins soţia mea decât eu” a spus Băsescu, care crede că probabil şi formaţia de jandarm l­a făcut să fie mai prudent, dar că acum el înţelege mai bine situaţia, pentru că „taţii îşi dau mai greu fiicele” şi sunt suspicioşi la orice băiat.

Fostul preşedinte a mai spus că s­a înţeles excelent cu socrul său şi că acesta nu i­a dat sfaturi, dar că povestea despre viaţa lui.

„Perioada cât a fost jandarm a fost cea care i­a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile” a mai spus Traian Băsescu.

El a subliniat că socrii săi au fost oameni foarte curaţi, cu mult bun-simţ.

Gheorghe Andruşca a murit joi şi va fi înmormântat astăzi, cu onoruri militare, în cimitirul unde este înhumată şi soţia sa, care a murit în 2012.

La înmormântare urmează să ajungă şi cele două fiice ale lui Traian Băsescu, Ioana şi Elena.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI