Traian Băsescu, despre socrul său:

„A fost un om care a avut o experienţă extraordinară”

Basescu-7Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, se află la Suceava, alături de soţia sa, Maria, al cărui tată, Gheorghe Andruşca, a murit joi, la vârsta de 96 de ani.

Fostul preşedinte al României a avut numai cuvinte bune despre socrul care a fost cel mai în vârstă veteran de război din judeţul Suceava şi a spus că acum regretă că nu l­a invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională, mai ales că, pentru fostul său socru, locotenent-colonel de jandarmi în rezervă, perioada cât a fost jandarm a fost perioada care i­a luminat viaţa.

Traian Băsescu a vorbit presei despre fostul socru şi despre faptul că acesta vorbea des despre perioada petrecută pe front.

„El nu a ajuns la Stalingrad, că, fiind jandarm, a fost în teritoriile recuperate de la ruşi. Dar de multe ori îl însoţea pe mareşal în deplasările pe front. A fost un om care a avut o experienţă extraordinară şi se pare că marele lui regret a fost că, după instaurarea comuniştilor, nu a mai fost bună Armata Regală. A rămas extrem de legat de Jandarmerie şi participa cu multă plăcere la evenimentele Jandarmeriei organizate la Suceava. Un om care a trecut prin tot ce putea trece un om născut în 1919” a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a adăugat că acum îi pare rău că nu l­a invitat niciodată la Cotroceni de Ziua Naţională, pentru că nu a dorit să fie discuţii pe această temă. Tot din acelaşi motiv, ca să evite discuţii, Traian Băsescu spune că a refuzat şi propunerile de a­l face general în rezervă, deşi au fost făcute patru propuneri de Jandarmerie.

„A trăit frumos şi drept. Mă bucur că a fost lucid până în ultima clipă. Mi-aş dori să ajungem toţi la 96 de ani” a spus Traian Băsescu.

El şi-a amintit şi despre momentele în care a venit la Suceava să o ceară de nevastă pe soţia sa Maria.

„Nu a acceptat greu, dar a fost iscoditor. Mai degrabă l­a convins soţia mea decât eu” a spus Băsescu, care crede că probabil şi formaţia de jandarm l­a făcut să fie mai prudent, dar că acum el înţelege mai bine situaţia, pentru că „taţii îşi dau mai greu fiicele” şi sunt suspicioşi la orice băiat.

Fostul preşedinte a mai spus că s­a înţeles excelent cu socrul său şi că acesta nu i­a dat sfaturi, dar că povestea despre viaţa lui.

„Perioada cât a fost jandarm a fost cea care i­a luminat viaţa, cred. A fost foarte lungă perioada aia şi când vorbea de mareşal îi curgeau lacrimile” a mai spus Traian Băsescu.

El a subliniat că socrii săi au fost oameni foarte curaţi, cu mult bun-simţ.

Gheorghe Andruşca a murit joi şi va fi înmormântat astăzi, cu onoruri militare, în cimitirul unde este înhumată şi soţia sa, care a murit în 2012.

La înmormântare urmează să ajungă şi cele două fiice ale lui Traian Băsescu, Ioana şi Elena.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: