Rădăuţi

Trei gospodării cuprinse de flăcări pe str. Ciocârliei

> Zeci de pompieri au muncit 5 ore pentru salvarea bunurilor

 

incendiu-1Un incendiu izbucnit miercuri din cauza supraîncălzirii unui cablu electric defect a făcut prăpăd într-o gospodărie şi a afectat alte două proprietăţi vecine, de pe strada Ciocârliei din municipiul Rădăuţi.

O casă şi alte construcţii din proprietatea lui Daniel G., Florin M. şi Andrei S. au suferit din cauza focului, anunţat pompierilor, prin 112, la ora 13.45.

Pe o căldură infernală (miercuri după prânz temperatura a depăşit 40 de grade), militari de la detaşamentele de pompieri Rădăuţi şi Suceava şi de la gărzile de intervenţie Siret, Vicovu de Sus şi Solca, sprijiniţi de lucrători ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Volovăţ şi Frătăuţii Vechi, au intervenit cu zece autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi cu trei ambulanţe SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului care avea tendinţe să se întindă la alte două proprietăţi din vecinătate.

Din cauza efortului mare şi a căldurii, un pompier a leşinat, dar a primit ajutor medical şi s-a reîntors la treabă

Aproape 5 ore pompierii au muncit ca în iad, luptând cu gradele de afară şi cu cele generate de incendiu, pentru limitarea pagubelor şi salvarea a cât mai multe bunuri aparţinând celor trei rădăuţeni, ei încheindu-şi misiunea înainte de ora 19, când incendiul a fost lichidat.

Pe timpul intervenţiei, un pompier a primit îngrijiri medicale. Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, din cauza efortului susţinut şi a temperaturii extreme, un salvator a acuzat o stare de lipotimie (adică o stare de leşin) şi a avut nevoie de ajutorul medical al colegilor de la SMURD. După ce l-a primit, el şi-a reluat munca în dispozitiv, până la încheierea misiunii.

Au ars sute de metri pătraţi de construcţii şi au pierit în foc şase animale şi zeci de păsări

Cea mai afectată de incendiu a fost gospodăria lui Daniel G., în care a izbucnit de altfel şi focul.

„Primului proprietar i-a ars acoperişul unei construcţii corp comun, compusă din casă de locuit P+1+M, bucătărie de vară şi adăpost de animale, pe o suprafaţă totală de aproximativ 700 mp. Au mai ars circa 1,5 tone de furaje, 10 mc lemn de foc, stolerie din lemn, tâmplărie din PVC şi alte bunuri. S-au degradat zugrăvelile interioare pe o suprafaţă de 400 mp, un circular electric, o moară cu ciocănele, un tocător cu motor, aparate electronice şi electrocasnice şi scule electrice” a comunicat plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Din proprietatea lui Florin M., incendiul a distrus 70 mp din izolaţia din polistiren a casei de locuit şi a degradat tâmplăria din PVC.

Gospodăria lui Andrei S. a fost cea mai puţin afectată, arzând doar acoperişul unei anexe, pe 100 mp, şi degradându-se trei ferestre termopan.

În incendiu au pierit doi porci, două capre, doi iezi şi 35 de păsări de curte.

Intervenţia grea şi complicată a pompierilor a dus la salvarea multor clădiri şi bunuri din cele trei proprietăţi şi a oprit focul înainte de a aprinde şi alte proprietăţi din jur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI