De astăzi, la Biblioteca Bucovinei

„Cuibul democraţiei”, prima agoră comunitară creată de voluntari

„Cuibul democraţiei” din Suceava se deschide oficial astăzi, de la ora 10, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, şi va funcţiona ca o „agoră comunitară”, amenajată de voluntari la mansarda din corpul B al bibliotecii, informează organizatorii.

„Cuibul democraţiei” din Suceava se alătură celor patru cuiburi deschise în bibliotecile publice din Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Deva şi Braşov, în cadrul proiectului „Al treilea spaţiu al cetăţeniei active”. Ele au fost iniţiate după „cuibul lecturii” creat de Mark Reigelman, folosind materiale în valoare de 1600 euro.

„Cuiburile democraţiei din bibliotecile publice româneşti sunt medii, ambiente sau chiar instalaţii amenajate de voluntari pentru membrii comunităţii largi, pentru a încuraja şi susţine practicarea valorilor democraţiei: dialog, schimb de idei, participare activă” a transmis Lăcrămioara Cocuz, bibliotecar şi facilitator al implementării locale a proiectului. Ea a mai precizat că acest cuib va aparţine cetăţenilor din Suceava: „Aici vor avea loc şi alte întâlniri activităţi din cadrul proiectului, dar spaţiul poate fi oricând rezervat şi folosit în mod gratuit de cetăţeni, mass-media, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi instituţii publice, pentru orice poate constitui o formă de implicare în viaţa comunităţii – dezbateri, întâlniri informale, sesiuni de informare, programe de educaţie etc.”.

După deschiderea oficială a cuibului, va urma „Promenada cetăţenilor”, la care voluntarii din proiect vor descinde în mijlocul comunităţii şi vor distribui cărţi poştale şi vederi din „cuib”, pentru a invita cetăţenii din Suceava să descopere spaţiul special amenajat pentru ei, au mai informat organizatorii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI