Din cauza unei afumători

O întreagă gospodărie făcută scrum la Poiana Mărului

> Un pompier s-a rănit în timpul intervenţiei

incendiu2Proprietarul unei gospodării din satul Poiana Mărului, comuna Suceviţa, a asistat, neputincios, la unul dintre cele mai urâte spectacole posibile într-o viaţă de om. Toată averea lui, case şi bunurile din interior, ardeau, în timp ce pompierii se zbăteau să salveze ceea ce mai putea fi salvat.

Echipaje de pompieri, şase autospeciale de stingere de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, Gărzile de Intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, cu sprijin din partea SVSU Suceviţa, şi o ambulanţă SMURD au plecat luni spre Poiana Mărului, imediat după ora 15.02, când s-a primit apelul prin 112.

La faţa locului, în gospodăria lui Mircea B., focul, alimentat de cantităţi mari de lemn de toate felurile, era sălbatic şi cuprinsese deja o casă bătrânească, o locuinţă cu etaj şi mai multe anexe gospodăreşti. Iar de-acum era gata, gata să ajungă la pădure şi la două proprietăţi învecinate.

Patru ore au muncit pompierii pentru a potoli nebunia fierbinte, oprind întinderea incendiului şi lichidându-l, dar, în timpul intervenţiei, unul dintre salvatori a fost rănit şi a trebuit dus la spital de colegi.

pompier-ranit„Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unui coleg subofiţer, care a suferit o plagă înţepată la nivelul antebraţului. După îngrijirile de la faţa locului, pompierul salvator a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Spitalul Municipal Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate” a comunicat Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

În urmă, mai nimic

La ora 19.10 pompierii militari au declarat incendiul lichidat, dar din gospodăria lui Mircea B. nu mai rămăsese mare lucru.

Casa bătrânească a ars aproape în totalitate, precum şi peste 50 mp din locuinţa nouă. Se făcuseră scrum o şură, un solar şi un garaj, construcţii de peste 200 mp. Au ars şi un autoturism, o mulţime de bunuri de uz casnic, tone de furaje şi câţiva metri cubi de cherestea. Ce nu a ars, respectiv vreo doi pereţi din casa veche şi parte din casa nouă, s-a degradat de la foc şi de la apa cu care acesta a fost stins.

Salvatorii au stabilit că vinovată de tot prăpădul a fost o afumătoare amplasată necorespunzător şi care a aprins pereţii din lemn lângă care fusese lăsată fără supraveghere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: