Foc la trei gospodării din satul Văleni-Stânişoara

Şase autospeciale de stingere ale Detaşamentului de Pompieri Fălticeni şi ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Mălini şi Cornu Luncii au intervenit luni pentru stingerea unui incendiu care a afectat trei gospodării în satul Văleni-Stânişoara, comuna Mălini.

Focul a izbucnit în jurul orei 14, în gospodăria Anei M., cel mai probabil, spun pompierii, din cauza scânteilor provenite dintr-o sobă amplasată necorespunzător, prea aproape de materiale combustibile.

La momentul intervenţiei, flăcările se manifestau la acoperişul unei case şi la câteva anexe aparţinând femeii, dar şi la doi vecini, Petru C. şi Toader C.

Prima grijă a pompierilor a fost să izoleze focul care avea tendinţă de propagare spre mai multe construcţii din zona de pericol şi, în câteva ore de muncă, adică până la ora 18.40, au reuşit să lichideze incendiul.

Lui Petru C. i-au ars însă adăpostul de animale şi magazia de lemne pe o suprafaţă de 72 mp, bucătăria de vară pe 6 mp, o magazie de aceeaşi suprafaţă şi aproximativ 36 mp din casa de locuit. Din interiorul acestora au fost distruse de foc circa 4 tone de furaje, bunuri de uz casnic, lemne de foc şi pentru construcţii.

Anei M. i-au ars aproximativ 5 mp din acoperişul bucătăriei de vară, iar lui Toader C. i-au ars 2 mp de ştablat din lemn de la o anexă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI