Admiterea în licee

Treisprezece candidaţi suceveni cu media 10 se află în vârful ierarhiei

admitere liceeTreisprezece absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava au media de admitere zece, având şansa ocupării unui loc la un liceu cât mai bun. Ei au încheiat şcoala gimnazială cu 10 pe linie şi au obţinut aceeaşi medie şi la Evaluarea Naţională, examen încheiat recent. Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului are trei eleve cu media de admitere 10: Daria Justina Georghiu, Ana Otilia Pintilescu şi Georgiana Covaliu, iar de la Şcoala „Miron Costin” Suceava sunt doi elevi cu această medie: Claudiu Florin Costeniuc, Marius Paul Daniş. Ceilalţi elevi de zece sunt Bianca Lorena Luca – Şcoala Gimnazială Nr. 10, Sergiu Avăcăriţei – Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” din Suceava, Georgiana Zbranca – Şcoala „Teodor Ştefanelli” din Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Donisan – Şcoala Gimnazială din Satu Mare, Maria Ivona Moglan – Şcoala Gimnazială Slătioara, Stulpicani, Paul Dimitrie Şoflău – Şcoala „Dimitrie Onciul” Straja, Gabriela Ursachi – Şcoala Nr. 3 Vicovu de Sus, Ioan Iustin Lazăr – Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.

Anul acesta, mediile de admitere ale elevilor suceveni sunt mai ridicate faţă de anul trecut, după cei cu media zece fiind şapte elevi cu media 9,99, iar între 9 şi 10, nu mai puţin de 1173 de elevi.

Cu medii între 8 şi 9 sunt circa 1200 elevi, între 7 şi 8 – aproape 1400, între 6-7 sunt aproximativ 1400, iar cu medii de 5-6 1600 elevi. Au medii de admitere sub 4 aproape 180 de elevi.

Cea mai mică medie de admitere este 2,31 şi aparţine unui elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 3. El a avut media de la gimnaziu 5,94 şi a fost notat cu 1,10 la Evaluarea Naţională.

A început perioada completării opţiunilor în fişele de înscriere la liceu

Pentru absolvenţii de gimnaziu care doresc să urmeze liceul a început ieri perioada completării opţiunilor pe fişele de înscriere, de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, perioadă care va dura până pe 9 iulie, iar, concomitent, informaţiile vor fi introduse în baza de date computerizată a datelor din fişele de înscriere. Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judeţean de admitere şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată este 9 iulie 2015. Pe 10 iulie va fi transmisă baza de date la Centrul Naţional de Admitere, iar Comisia Naţională de Admitere va verifica şi corecta datele în perioada 11-12 iulie.

Prima repartizare computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2015 – 2016 va fi la data de 14 iulie 2015, iar în ziua următoare vor fi afişate, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal. În perioada 16-24 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Reamintim că, în unităţile de învăţământ liceal din judeţul Suceava sunt disponibile 6552 de locuri la clasa a IX-a, pentru anul şcolar următor oferta fiind în 234 de clase, învăţământ la zi, la care se adaugă două clase la seral, pentru 56 de elevi, şi şapte clase cu 196 de locuri la frecvenţă. De asemenea, sunt 332 locuri rezervate pentru elevi de etnie romă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI