La sesiunea din toamnă a Congresului Puterilor Locale şi Regionale de pe lângă Consiliul Europei

Primarul Ion Lungu reprezintă România

După recentele alegeri din cadrul Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, şi-a păstrat funcţia de reprezentant al României în Congresul Puterilor Locale şi Regionale de pe lângă Consiliul Europei. În calitate de membru supleant, Lungu va fi reprezentatul ţării noastre la sesiunea din această toamnă a acestei structuri.

„Mi-am păstrat, în continuare, funcţia de reprezentant al României în Congresul Puterilor Locale şi Regionale din Europa. Suntem patru reprezentanţi ai României, dna Olguţa Vasilescu, de la Craiova, membru plin, şi Ion Lungu, membru supleant. De asemenea, membru plin este Gavril Borojan, primarul de la Oradea, iar Arapad Antal, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, membru supleant. Dna Vasilescu mi-a spus că, în acest an, mă deleagă pe mine să merg la sesiunea de toamnă, pentru că domnia sa a fost în anii trecuţi, şi că aşa este corect” a declarat Ion Lungu.

Încă din anul 2012, primarul municipiului Suceava a fost desemnat de către Asociaţia Municipiilor din România (AMR) să facă parte din delegaţia naţională a României în Congresul Puterilor Locale şi Regionale de pe lângă Consiliul Europei. AMR are patru reprezentanţi, pe lângă edilul-şef sucevean, care este membru al Comisiei de afaceri curente, delegaţi fiind şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în Comisia de monitorizare, cât şi primarii de Oradea, Ilie Borojan, şi, respectiv, de Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, ca membri ai Comisiei pentru guvernanţă. Delegarea este valabilă pentru mandatul 2012-2016, şeful administraţiei locale sucevene având statutul de membru supleant.

„Acest lucru este important, în ideea că se poate face un schimb de experienţă foarte important în cadrul acestor întâlniri, al participării la Congresul Puterilor Locale şi Regionale. Pentru mine este o onoare să fiu desemnat ca reprezentant al României în această delegaţie” a declarat primarul Ion Lungu.

Congresul Puterilor Locale şi Regionale reprezintă vocea regiunilor şi municipiilor din Europa, oferind un loc privilegiat de dialog, în care reprezentanţii puterilor locale şi regionale dezbat problemele comune, îşi confruntă experienţele şi îşi prezintă punctele de vedere ale guvernelor proprii. CPLRE poate da anumite sugestii Comitetului Miniştrilor şi Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în ceea ce priveşte aspectele politicii locale şi regionale, pentru aceasta acţionând în strânsă cooperare cu organizaţiile naţionale şi internaţionale care reprezintă activităţile locale şi regionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: