Bacalaureat, proba obligatorie a profilului

Peste 200 de candidaţi suceveni au fost absenţi

Ieri s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului, de la examenul de bacalaureat, la matematică sau istorie, la care au lipsit 230 de candidaţi suceveni, fiind prezenţi 5845. Nu au fost candidaţi eliminaţi în centrele de bacalaureat de la Suceava, iar subiectele au fost considerate mai uşoare ca în alţi ani, la matematică. La Istorie însă, unii candidaţi au spus că a fost mai dificil subiectul al treilea, la care au avut de realizat un eseu, de 2 pagini, despre spaţiul românesc, de la autonomiile locale la relaţiile internaţionale din Evul Mediu.

Pentru candidaţii la bacalaureat urmează, pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării, la care s-au înscris 6094 de absolvenţi de liceu suceveni, la mai multe discipline: 2313 la biologie, 2010 la geografie, 1011 la discipline socio-umane, 274 la informatică, 246 la chimie, 240 la fizică.

Reamintim că, anul acesta, Ministerul Educaţiei a decis ca lucrările de la probele scrise să fie corectate în alte judeţe, astfel că cele de la Suceava sunt evaluate la Iaşi, iar în centre de evaluare din Suceava sunt corectate lucrările candidaţilor din Bacău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: