După cinci ani, reamenajarea fostului cinematograf Modern a ajuns la final

centrul-cultural-bucovina-6Primarul Ion Lungu a anunţat ieri că lucrările de reamenajare a clădirii fostului cinematograf Modern din municipiul Suceava, demarate în anul 2010 şi care s­au ridicat la circa trei milioane de euro, au ajuns la final.

În cadrul unei conferinţe de presă, edilul-şef a arătat că a emis dispoziţia pentru recepţia acestei clădiri, care a fost transformată în sediul Centrului Cultural „Bucovina”.

Lungu a estimat că în luna septembrie acest centru va fi funcţional, până atunci urmând să fie montată aparatura pentru cinema cu dotări 3D şi 4K, precum şi mobilierul.

Potrivit primarului Sucevei, această clădire are o sală de spectacole la parter cu 300 de locuri, la primul etaj va funcţiona teatrul care se va înfiinţa la Suceava în colaborare cu dramaturgul Matei Vişniec, la etajul al doilea spaţiul este destinat Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, la al treilea etaj a fost amenajat un spaţiu expoziţional, iar etajul patru este tehnic.

Ion Lungu a mai anunţat că urmează să fie selectat un operator cinematografic care să utilizeze cinematograful.

Primăria Suceava intenţionează să transfere Consiliului Judeţean (CJ) Suceava o parte din clădire, urmând ca, în schimb, să primească trei etaje din clădirea în care funcţionează Primăria, dar care se află în patrimoniul CJ.

Reamintim că, în toamna acestui an, în municipiul Suceava urmează să fie deschise încă două cinematografe multiplex cu opt şi, respectiv, cinci săli de proiecţie, amenajate în două centre comerciale din municipiu.

Un comentariu

  1. primaria intentioneaza ca in locul unei parti a cladirii fostului cinematograf sa dea la schimb parte din sediul actualei primarii Intrebare: De ce nu revendica cladirea Prefecturii sediul vechii primarii costruita din subscriptie publica intre 1903-4 de catre Franz cav Des Loges?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI