Bărbat de 53 de ani, din Salcea, arestat pentru că şi-a înjunghiat fratele

Bujorean Ioan Sorin, de 53 de ani, din Salcea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, el fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la violenţă în familie.

Pe 29 iunie, bărbatul şi-a înjunghiat fratele, Florin Mihai Bujoreanu, în spate, cu un ciob de sticlă de vreo 20 cm, leziunile suferite afectându-i acestuia un plămân. Persoana vătămată a suferit duminică o intervenţie chirurgicală şi va avea nevoie, potrivit expertizei medico-legale, de până la 50 de zile de îngrijiri medicale.

„Având în vedere morfologia şi topografia leziunilor, diagnosticul clinic şi paraclinic, ca şi necesitatea intervenţiei chirurgicale, se poate aprecia că din punct de vedere medico-legal viaţa victimei a fost pusă în primejdie” s-au pronunţat legiştii.

Lovit în timp ce fugea de agresor

Florin Bujoreanu, de 39 de ani, nu are locuinţă şi trăieşte precum boschetarii, suferind şi de afecţiuni psihice. Mama şi fratele lui locuiesc pe raza oraşului Salcea, dar i-au interzis să le mai calce pragul.

Luni însă, Florin Bujoreanu a plecat totuşi la Salcea, a intrat în casa mamei sale, de unde a sustras nişte haine şi, imediat, pe fondul consumului de alcool, a început scandalul cu fratele lui, Sorin. Nu era, de altfel, primul scandal între cei doi, încleştările dintre ei fiind o obişnuinţă.

Mai mult, Sorin Bujorean, cunoscut printre vecini ca o persoană furioasă cronic, era deja cercetat în stare de liberate pentru o serie de cinci infracţiuni cu violenţă comise cu 13 zile înainte, asupra unui bărbat din Salcea peste care a intrat în casă, l-a ameninţat, l-a lovit, apoi i-a furat un aparat electronic.

Lăsat în libertate cu condiţia să aibă un comportament potolit, luni, acesta şi-a înjunghiat fratele. Chiar dacă cel înjunghiat nu manifestase vreun comportament ostil, ba chiar voia să fugă, agresorul a alergat după el şi l-a înjunghiat în spate cu ciobul de sticlă.

„Considerând că victima urmăreşte să îl lovească, inculpatul a fugit din faţa sa, însă după parcurgerea unei mici distanţe s-a întors spre persoana vătămată şi, deşi a observat că aceasta nu îl urmăreşte ci fuge în direcţie opusă, a luat hotărârea de a o agresa. Din cercetări a reieşit că a urmărit în fugă victima pe o distanţă relativ mare, iar în momentul în care a ajuns în spatele său a înjunghiat-o cu un obiect tăietor-înţepător. Pe parcursul audierilor, inculpatul a arătat că victima nu a exercitat niciun act de violenţă asupra sa, iar la momentul aplicării loviturii victima era cu spatele către el şi fugea. Tot declarativ a rezultat că respectivul instrument vulnerant ar fi un ciob de sticlă cu lungimea de aproximativ 20 cm şi lăţimea de aproximativ 8 cm” au comunicat procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI