Două gospodării cuprinse de flăcări la Voitinel

> Pompierii au salvat casele de locuit, dar, în jur, incendiul a făcut prăpăd

Un incendiu de proporţii a distrus, luni noapte, imobile şi o mulţime de bunuri materiale din două gospodării din Voitinel.

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în jurul orei 22, pentru localizarea şi stingerea flăcărilor fiind deplasate la faţa locului şase autospeciale de stingere ale Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus, Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, cu sprijin din partea lucrătorilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Voitinel şi Bilca.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la construcţiile gospodăriilor lui Ilie C. şi Vasile C., construcţii din lemn acoperite cu şindrilă şi tablă, şi ameninţau deja să se propage la casele de locuit şi la o gospodărie învecinată.

Pompierii militari şi cei voluntari au muncit aproape 5 ore pentru lichidarea incendiului, iar la ora 2 dimineaţa treaba lor era gata.

Flăcările îşi luaseră însă tributul, dar, după o muncă titanică cu focul alimentat de mult lemn şi furaje uscate, pompierii au reuşit să salveze casele oamenilor şi a treia gospodărie ameninţată la un moment dat de pericol.

În curtea primului proprietar au ars acoperişul casei pe 100 mp, acoperişul unei construcţii corp comun în care erau adăpostul de animale şi o anexă pe aproximativ 100 mp, fânarul pe 120 mp, bucătăria de vară pe 30 mp. Au fost distruse de foc un tractor, patru tone de furaje, circa 10 mc de lemn de foc, aparatură electronică şi electrocasnică, alte bunuri.

Vecinului i-au ars acoperişul casei pe 50 mp şi acoperişul bucătăriei de vară pe 10 mp. Pereţii celor două case de locuit s-au degradat pe aproximativ 80 mp.

În foc au pierit patru vite şi 55 de păsări de curte.

În urma anchetei, pompierii au stabilit că focul a pornit, cel mai probabil, de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI