Shopping City Suceava va găzdui, în luna mai, singura expoziţie chinologică internaţională din Moldova

Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava organizează în perioada 16­17 mai 2015 „Bucovina Dog Show 2015”.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Chinologice Suceava, în urma eforturilor susţinute pentru promovarea sportului canin autentic, Consiliul Director al Asociaţiei Chinologice Române – forul tutelar, a decis că în anul 2015, Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava este în măsură să organizeze o expoziţie chinologică internaţională CACIB. Astfel, alături de doar alte 12 oraşe din România, Suceava va fi în 2015 gazda unei expoziţii chinologice internaţionale.

Evenimentul va fi o premieră pentru municipiul Suceava şi va fi singura expoziţie chinologică CACIB din zona Moldova, în anul 2015.

Sursa citată a precizat că timp de 2 zile, sâmbătă, 16 mai şi duminică, 17 mai 2015, în parcarea Shopping City Suceava vor putea fi admirate cele mai deosebite exemplare de câini în cadrul a 4 expoziţii importante, o expoziţie chinologică naţională (de tip CAC); o expoziţie chinologică internaţională (de tip CACIB); o expoziţie de club şi o expoziţie de selecţie pentru rasa Ciobănesc Românesc Mioritic, una dintre rasele noastre naţionale; aceste două expoziţii vor fi organizate în colaborare cu clubul de rasă, Mioritic Club România.

„La aceste expoziţii vor oficia şapte arbitri chinologi, dintre care patru din străinătate, după cum urmează: Orietta Zilli (Italia), arbitru all rounder, care va arbitra şi la Expoziţia Chinologică Mondială de la Milano din iunie 2015; Petr Rehánek (Cehia), arbitru all rounder, care a arbitrat la Expoziţia Chinologică Europeană de la Brno din 2014; Milivoje Urosevic (Serbia), arbitru all rounder, care a arbitrat la Expoziţia Chinologică Mondială de la Budapesta din 2013; Galyna Kalinichenko (Ucraina), arbitru internaţional; Zsolt Molnar (România), arbitru internaţional, membru în Consiliul Director al Asociaţiei Chinologice Române, care a arbitrat la Expoziţia Chinologică Mondială de la Budapesta din 2013; Călin Florea Simu (România), arbitru internaţional, şi Cristian Domiţian Moroşanu (România), arbitru naţional de rasă”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Chinologice Suceava.

Organizatorii au mai arătat că la expoziţia naţională de sâmbătă, 16 mai 2015, pot participa şi câinii fără certificate de origine (pedigree), în vederea obţinerii pedigree­ului de tip C (tipicitate fără ascendenţă) şi implicit confirmarea valorii chinotehnice.

În acest sens, dacă valoarea chinotehnică este confirmată în urma arbitrajului, exemplarele în cauză vor fi scutite de sterilizarea obligatorie, impusă câinilor fără valoare chinotehnică în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

„Pentru toţi cei care iubesc acest minunat animal, câinele, fie ei admiratori, proprietari sau crescători de câini, evenimentul va fi un bun prilej de recreere activă, de iniţiere în domeniul chinologic, dar şi de participare competitivă în spiritul sportivităţii şi al respectului reciproc”, au transmis organizatorii competiţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: