Rugbi

Peste 200 de copii au fost prezenţi la ediţia a VII-a a competiţiei „Scutul Bucovinei”

La sfârşitul săptămânii trecute, la Luncuşoara, comuna Udeşti, peste 200 de copii au jucat partide de rugbi tag în cadrul ediţiei a VII-a a competiţiei „Scutul Bucovinei”. Localitatea Udeşti este locul care a dat sportului sucevean doi mari oameni de sport, Dumitru Negru şi Viorel Negru, care au reprezentat rugbiul în calitate de jucători şi care au susţinut economic mereu activitatea sportivă. Pentru tinerii jucători suntem siguri că deja reprezintă modele de urmat în viaţă.

Au fost participanţi de la categoriile U10, U12, U14 şi rugbi 7 U15, componenţi ai echipelor CSŞ Bârlad, CSŞ Gura Humorului, CSM Suceava, LPS Suceava, Şcoala Gimnazială Ipoteşti, Şcoala Gimnazială Udeşti, Şcoala Gimnazială Cornu Luncii şi Clubul „Venus” Rugbi Piatra Neamţ.

Evenimentul a fost organizat de Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udeşti (profesor Codrin Prorociuc), împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava (inspector Petru Enache) şi Primăria Udeşti. Competiţia a beneficiat şi de sprijinul Federaţiei Române de Rugbi, reprezentată de Directorul Regional de Dezvoltare Gabriela Surmei-Bălan.

Competiţia „Scutul Bucovinei” reprezintă mai mult decât o competiţie sportivă, este un proiect al cărui scop constă în menţinerea şi dezvoltarea rugbiului în Bucovina.

Unul dintre principalele obiective ale proiectului este atragerea unui număr cât mai mare de practicanţi ai jocului de rugbi, precum şi a creşterii interesului autorităţilor locale şi a mediului de afaceri pentru selecţia şi promovarea tinerilor jucători în echipele care joacă în Campionatele Naţionale.

Ziua dedicată rugbiului s-a încheiat cu premierea tuturor participanţilor, care au primit diverse articole sportive din partea organizatorilor şi sponsorilor.

“Mă bucur că a partipat un număr mare de copii atât din judeţ, cât şi din Piara Neamţ şi Bârlad. Cred că ne-am atins scopul, acela de a promova jocul de rugbi, şi sunt mulţumit că la acest turneu ne-am bucurat de o vreme frumoasă şi de prezenţa spectatorilor din localitate. Mulţumesc colegilor care m-au sprijinit sub diferite forme în organizare. Consider că sportul a avut de câştigat, sper ca în curând să vorbim despre tineri jucători descoperiţi aici care să ne reprezinte în cele mai mari competiţii. Sper ca în viitor să mai organizăm asemenea activităţi în această localitate unde ne bucurăm de sprijinul autorităţilor”, a declarat profesorul Codrin Prorociuc.

“Ediţia a VII-a a Scutului Bucovinei reprezintă un nou început, din anul 2009, în fiecare an, am reuşit să evidenţiem mai mulţi jucători care au făcut ulterior parte din echipele care ne reprezintă în competiţiile naţionale”, a afirmat Petru Enache, inspector DJST Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: