Examen de limbă germană DSD la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”

2015-DSD1-in-Radauti-(19)Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” a găzduit în acest an şcolar cea de-a doua ediţie a examenului de limba germană Deutsches Sprachdiplom (DSD). Sub coordonarea profesoarelor de limbă germană Angelica Popovici şi Elena Anton, cei 44 de participanţi şi-au dovedit cu mult entuziasm şi dăruire competenţele lingvistice. Examenul propriu-zis s-a concretizat în susţinerea a două probe: proba scrisă, ce a avut loc în data de 10 martie a.c. la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, şi proba orală, desfăşurată la colegiul rădăuţean, ce a constat în susţinerea de către fiecare participant a unui proiect pe o temă aleasă. Comisia de evaluatori a fost formată din Dieter Jaeschke, reprezentant din partea Ministerului Educaţiei la Ambasada Germaniei din Bucureşti, Kathrin Jarosch, profesor evaluator DSD de la Colegiul „Goethe” Bucureşti, Anca Zaharia, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, şi Angelica Popovici din partea Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi”. Şi în acest an instituţia de învăţământ din urbea rădăuţeană şi-a propus să menţină pregătirea elevilor la limba germană la un standard de calitate elevat. În concordanţă cu acest deziderat, cadrele didactice sus-menţionate au pregătit cu seriozitate candidaţii pentru susţinerea probelor, confirmând astfel faptul că obţinerea unui atestat de limbă germană constituie deja o tradiţie valoroasă în cadrul liceului rădăuţean. Organizarea examenului se bucură de doi ani de sprijinul consistent al Ministerului Educaţiei din Germania, asigurând elevilor interesaţi participarea gratuită concretizată în obţinerea unei diplome cu valabilitate nelimitată ce recunoaşte nivelul european de competenţă lingvistică B1.

„În acest al doilea an de examen DSD, participanţii au reuşit să-mi confirme faptul că la Colegiul Naţional «Eudoxiu Hurmuzachi» studiul limbii germane este abordat cu maximă seriozitate şi profesionalism. Cadrele didactice depun un efort constant, susţinut în pregătirea elevilor iar rezultatele sunt pe măsura aşteptărilor. Ţin să remarc totodată spiritul organizatoric angajat în desfăşurarea examenului, şcoala dovedind din această perspectivă o implicare şi o rigoare deosebită, cu adevărat germană.” (Dieter Jaeschke)

„De-a lungul anilor, în Colegiul Naţional «Eudoxiu Hurmuzachi» s-au perindat elevi remarcabili, talentaţi, ambiţioşi, înzestraţi cu un real interes pentru studiul limbii germane. Mai mult decât atât, elevii au înţeles că limba germană reprezintă un instrument valoros, cu utilitate certă în devenirea lor ulterioară, în creşterea oportunităţilor de carieră. Anul acesta numărul de candidaţi care s-au pregătit intensiv şi au susţinut cu succes examenul B1 a crescut semnificativ – 44 de candidaţi –, ceea ce mă îndreptăţeşte să afirm că studiul limbii germane se înscrie deja în instituţia noastră pe o traiectorie ascendentă.” (Angelica Popovici)

„Fiind primul meu examen de limbă străină la care am luat parte, prima impresie pe care am trăit-o este aceea că urmează să mă confrunt cu o provocare extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă, irealizabilă. Însă aceasta a fost, din fericire, doar o impresie… Cu ajutorul şi sprijinul generos oferit de dna prof. Angelica Popovici, cu multă muncă şi perseverenţă, am reuşit să adaug la palmaresul meu personal o realizare notabilă. Nu spun că nu a fost greu, dar în cele din urmă s-a dovedit a fi mai mult decât un examen: o experienţă de învăţare plăcută din care sunt convinsă că am doar de câştigat.” (Andreea Coajă)

„Pentru mine, examenul DSD a fost un exerciţiu de învăţare şi comunicare într-o limbă străină foarte important, în urma căruia am reuşit să acumulez experienţă pentru eventualele mele întâlniri de mai târziu cu spaţiul cultural şi lingvistic german. Sunt convinsă că aptitudinile pe care le cultivă un astfel de examen şi, în plan extins, cunoaşterea unei limbi străine, reprezintă o componentă indispensabilă, chiar esenţială pentru evoluţia mea profesională.” (Lavric Adina) (C.E.H.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: