Ovidiu Donţu vrea ca şi Boboteaza să fie declarată zi liberă

> El a iniţiat un proiect de lege în acest sens

Ovidiu-DontuPreşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, propune ca ziua de 6 ianuarie, de Bobotează, să fie zi în care nu se lucrează, considerând că sărbătoarea Botezului Domnului este una dintre cele mai importante sărbători religioase.

Ovidiu Donţu propune potrivit dcnews ca ziua de 6 ianuarie să fie considerată sărbătoare legală şi zi liberă, alături de celelalte zile de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 Mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun şi cele două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale ale cultelor religioase altele decât cele creştine.

Din câte se pare, în ritmul acesta, românii vor ajunge să nu mai dorească concedii de odihnă, pentru că, prin mărinimia aleşilor, vor ajunge ca numărul de zile oficiale libere să satisfacă cerinţele oricărui salariat, comentează sursa citată. „Sărbătoarea Botezului Domnului – Boboteaza sau Epifania – este una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, prăznuită în data de 6 ianuarie de către cei care sunt ortodocşi, catolici, precum şi de penticostali”, a apreciat senatorul PSD.

El a arătat că introducerea acestei zile ca sărbătoare legală în care nu se lucrează ar fi un demers în urma căruia cei care doresc să participe la ceremoniile religioase din această zi, ar avea toate condiţiile să se manifeste astfel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: