Expoziţia umoristică Foto-Grafică – „Jupânu’” a pus punctul pe (e)i

> Dar ei, politicienii, nu prea au fost să (o) vadă!

Dacă ar fi să luăm în considerare cantitatea mare de hohote de râs pe care le provoacă Expoziţia umoristică Foto-Grafică – „Jupânu’” pune punctul pe (e)i, am spune că, de la o ediţie la alta, este invers proporţională cu simţul umorului la politicienii noştri. Spun asta fiindcă la ediţia a VII-a a expoziţiei deschise vineri, la Iulius Mall, au fost mulţi prieteni ai caricaturii şi artei fotografice – ziarişti, scriitori, reprezentanţi ai unor instituţii de cultură –, dar pe ei, politicienii, în fapt subiectele expoziţiei, nu i-am prea văzut. Fiind un eveniment „remember” al celor mai spectaculoase fotografii şi caricaturi prezentate în săptămânalul Jupânu’, să zicem că politicienii nu au mai vrut să asiste la un déja-vu, uitând de comicul de situaţie care poate crea sau recrea o stare inedită.

Puteţi vedea pe simeze, la ediţia a VII-a, o selecţie reuşită de fotografii şi caricaturi – 47 de caricaturi şi peste 100 de fotografii – din sfera politicului, semnate de Oana Şlemco, Corneliu Cârdeiu, Nicu Amurăriţei, Victor T. Rusu şi caricaturistul Mihai Pânzaru-PIM, însoţite de comentariile acide ale lui Sorin Avram. Unele fotografii sunt reale, foarte multe sunt trucaje extrem de reuşite. În ele i-am văzut sau revăzut pe Steliana Miron în „Instinct (de) primar”, pe şeful ISU, Ion Burlui, la „Ziua fustelor despicate”, alături de tinere poliţiste cu şliţuri adânci la fustele uniformelor, am văzut „Steaguri, eşarfe şi bretoane” la membrii PDL aflaţi la lansare, pe scena Casei de Cultură, pe ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, însoţit de directorul Centrului Cultural Bucovina, la Târgul „Produs în Bucovina”, în timp ce-şi „băga” banii în carpete, pe şeful IŞJ, Gheorghe Lazăr, în „tete-a-tete” cu rectorul USV, Valentin Popa, la deschiderea oficială a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie.

DSCN9314          DSCN9310

Dacă nu au fost decât 2-3 politicieni la vernisaj, n-a fost nici o deschidere oficială festivistă, cu ei în faţă – alături de realizatori şi organizatori. Toată lumea a stat pe scaune (mai puţin cameramanii şi fotografii), inclusiv cei cinci realizatori, cărora li s-a alăturat artistul fotograf Stefan Toth, de la Oradea, vicepreşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România. „De 15 ani vin la Suceava, e o mare bucurie pentru mine să fiu aici, îmi face plăcere să parcurg peste 400 km şi să vin la Suceava, unde sunt înconjurat de prieteni adevăraţi. Pentru mine această expoziţie e un eveniment deosebit, apreciez iniţiativa organizatorilor” a spus Stefan Toth. Nu s-au spus vorbe mari, s-a evidenţiat doar că, la fel ca la toate ediţiile, şi expoziţia de faţă reprezintă rodul muncii „echipei extraordinare” de la Jupânu’. Dar ea n-ar putea avea loc, an de an, fără ei, politicienii din zilele noastre!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: