Vasile Ilie, liderul liberalilor din CJ Suceava:

„Nu trebuie să ne împrumutăm pentru ceea ce ni se cuvine, ci să ni se asigure un buget corect”

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Județean Suceava a contestat necesitatea angajării de către administraţia judeţeană a unui împrumut de 20 de milioane de lei pentru a asigura cofinanţarea a două proiecte europene. Aleşii judeţeni ai PNL au arătat că Guvernul a alocat în acest an sume mult mai mici judeţului Suceava faţă de anii precedenţi şi că ar trebui ca preşedintele CJ Suceava să solicite alocarea acestor sume de la bugetul de stat.

„Sumele alocate pentru echilibrarea bugetului propriu sunt inferioare celor din 2014 şi insuficiente. În acest an vom suporta consecinţele. Fondul de salarii nu e acoperit în totalitate, nu au fost prevăzute credite pentru finanţări nerambursabile şi nu sunt fonduri pentru cofinanţarea proiectelor. Ne propuneţi să începem să ne împrumutăm chiar din şedinţa în care aprobăm bugetul judeţului. Din păcate, şi e foarte grav, aceeaşi situaţie e la comune şi oraşe. Guvernul a întors spatele judeţului Suceava nealocându-i fonduri” a spus liderul grupului PNL din CJ Suceava, Vasile Ilie, în cadrul şedinţei extraordinare.

El consideră că judeţul nostru nu are de ce să se împrumute pentru ceea ce i se cuvine de drept. „Nu trebuie să ne împrumutăm pentru ceea ce ni se cuvine, ci să ni se asigure un buget corect. Vă solicit sa faceţi demersuri la Guvern de a se acorda sumele minime necesare funcţionării pe anul 2015” a spus Vasile Ilie.

Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a explicat că în cazul proiectelor europene este nevoie de cofinanţare locală, iar pentru a asigura aceste fonduri altă soluţie, în prezent, nu există. El a arătat că Guvernul nu poate face rectificare bugetară în primele şase luni ale anului şi că autoritatea judeţeană are nevoie să asigure resursa de finanţare până la această rectificare.

Nechifor a mai declarat că o problemă majoră este că primăriile din judeţ nu au achitat contribuţiile lor la proiectul de gestionare a deşeurilor, datoriile acumulate fiind de circa 17 milioane de lei, cea mai mare datorie fiind a municipiului Suceava, de 4,5 milioane de lei, chiar dacă este principalul beneficiar al proiectului.

El a anunţat că va acţiona în instanţă primăriile care au datorii dacă acestea nu înţeleg să le achite într-un termen rezonabil. „Vom recupera prin instanţă banii, incluzând şi dobânzile”, a spus Nechifor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: