Comuna Dărmăneşti intră în zona metropolitană

> Structura ajunge la 14 membri, demersul survenind implementării proiectului de înfiinţare a punctului intermodal de transport

 Lungu-harata-Zona-Metropolitana-DSCN1050-(9) Consiliul de Administraţie al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava se întruneşte astăzi pentru a aproba aderarea la această structură a comunei Dărmăneşti. Întâlnirea survine unei solicitări a Consiliului Judeţean Suceava şi Consiliului Local Dărmăneşti, pe fondul urgentării demersurilor de demarare a proiectului de înfiinţare a punctului intermodal de transport de pe teritoriul comunei amintite.

„Iată un prim proiect care poate fi accesat doar dacă localitatea respectivă este în zona metropolitană” a spus ieri, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Reamintim că executivul judeţean va aproba o hotărâre prin care va reactualiza proiectul privind înfiinţarea Punctului intermodal de la Dărmăneşti. Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean, făcea cunoscut că decizia este luată pe fondul unei adrese în acest sens a Ministerului de Resort. Nechifor preciza că a purtat discuţii cu Dan Chidoveţ, primarul comunei Dărmăneşti, pe teritoriul căreia este pusă la dispoziţie o suprafaţă de teren cu destinaţia respectivă, astfel încât, în exerciţiul bugetar european 2014-2020, să se treacă la finanţarea efectivă a proiectului.

Din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava au făcut parte, iniţial, municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Bosanci, în aprilie 2013, intrând Vereşti, Siminicea şi Stroieşti, iar, în ultimul val, cel din iunie anul trecut, aderând şi Dumbrăveni, Hânţeşti şi Udeşti.

Urmând a avea – după întâlnirea de astăzi –, 14 membri, zona metropolitană se întinde pe o rază de aproximativ 20 km în jurul municipiului reşedinţă de judeţ, are circa 200.000 de locuitori, Ion Lungu precizând că, astfel, sunt întrunite criteriile de suprafaţă şi populaţie pentru accesarea fondurilor comunitare în noul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene. Organele de conducere ale Asociaţiei sunt consiliul de administraţie, consiliul director şi cenzorul. Consiliul de administraţie îi are ca membri pe consilierii locali ai localităţilor componente, iar din consiliul director fac parte primarii. Preşedintele Asociaţiei este primarul de Suceava, Ion Lungu, în calitatea sa de şef al celei mai mari unităţi teritorial-administrative din componenţă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI