Haltere

Rezultate meritorii la Europenele de juniori şi tineret din Cipru

• Băcăuanul Ionuţ Ilie, vicecampion european de tineret la stilul smuls • Daniel Florin Vizitiu a cucerit trei medalii

Halterofilul Ionuţ Ilie, component al Clubului Sportiv Ştiinţa Municipal Bacău, a câştigat, luni, o medalie de argint şi două de bronz, la categoria 62 de kg, în cadrul Campionatelor Europene pentru tineret (Under-23) de la Limassol (Cipru).

Performanţa lui Ionuţ Ilie, pregătit de antrenorul George Călin, constituie o premieră pentru sportul halterelor din Bacău.
„Sunt extrem de fericit, rezultatul confirmând buna pregătire de care am beneficiat, dar mai ales pentru că, iată, mi-a creat speranţe pentru viitorul meu în acest sport dificil, în care tenacitatea, răbdarea şi munca se împletesc pentru a obţine performanţă”, a declarat telefonic băcăuanul aflat la prima sa mare performanţă individuală pe plan internaţional.
La smuls s-a impus belarusul Stanislav Ceadovici, cu 132 kg, urmat de Ilie, 127 kg, şi de un alt român, Florin Ionuţ Croitoru, 126 kg. La aruncat s-a impus tot Ceadovici, cu 158 kg, urmat de moldoveanul Ion Târnă, 151 kg, şi de Ionuţ Ilie, 147 kg. La total, victoria a revenit lui Ceadovici, cu 290 kg, pe locul secund s-a clasat Târnă, cu 276 kg, iar al treilea a fost Ionuţ Ilie, cu 274 kg.
Juniorul român Daniel Florin Vizitiu a cucerit medalii de argint la stilul smuls şi la total şi bronz la aruncat, în limitele categoriei 62 kg, luni, la Campionatele Europene de haltere pentru juniori şi tineret (Under-23) de la Limassol (Cipru).
La stilul aruncat, Vizitiu a ridicat 125 kg, fiind devansat de rusul Asali Abdulgaşumov, 126 kg. Vizitiu s-a clasat al treilea la aruncat, cu 148 kg, după Abdulgaşumov, 155 kg, şi italianul Michael Di Giusto, 149 kg. La total, Vizitiu şi-a adjudecat argintul, cu 273 kg, clasându-se în urma lui Abdulgaşumov, 281 kg, dar înaintea lui Di Giusto, 266 kg.
Bilanţul sportivilor români în întrecerea juniorilor a ajuns la 9 medalii, dintre care una de aur, şapte de argint şi una de bronz, iar la Under-23 este de patru medalii, una de argint şi trei de bronz. România mai are patru reprezentanţi la juniori şi cinci la Under-23.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI