Sucevenii au ieşit în stradă pentru a sărbători victoria lui Iohannis

Sucevenii-au-iesit-in-strada-pentru-a-sarbatori-victoria-lui-Iohannis-8Aproximativ două sute de suceveni au ieşit în centrul Sucevei, duminică, în jurul orei 23.30, pentru a sărbători victoria candidatului ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis.

Timp de aproximativ o oră, pe străzile municipiului, sucevenii au aclamat numele noului preşedinte al României, au cântat imnul ţării şi au cerut demisia primarului Ion Lungu.

Manifestaţia a pornit de pe esplanada Casei de Cultură, sucevenii îndreptându-se pentru început până în faţa sediului PSD scandând „Ole, ole, ole! Victor Ponta nu mai e!”, „Ponta nu uita: România nu-i a ta!”, după care au strigat numele noului preşedinte al ţării.

Locuitorii Sucevei ieşiţi în stradă pentru a marca victoria candidatului ACL la Preşedinţia României au trecut din nou pe esplanadă, îndreptându-se spre sediul Consiliului Judeţean, însă forţele de ordine nu le-au permis manifestanţilor trecerea, motiv pentru care s-au deplasat prin Parcul Central spre Primăria Suceava. Până să ajungă în Areni, sucevenii au scandat „Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!”, „Iohannis, Iohannis, Iohannis Preşedinte!”, „Vrem o ţară ca afară!” şi au cântat „Deşteaptă-te, române!”.

Sucevenii-au-iesit-in-strada-pentru-a-sarbatori-victoria-lui-Iohannis-19Ajunşi în faţa Primăriei, manifestanţii s-au revoltat împotriva edilului Sucevei, făcându-l trădător şi cerându-i demisia. De asemenea, s-a scandat „Lungu nu uita: Suceava nu te vrea!”.

Bucuria faţă de victoria lui Iohannis i-a făcut pe respectivii suceveni, în cea mai mare parte tineri, să fluture steaguri ale României şi să mulţumească diasporei pentru participarea la vot, demonstranţii întorcându-se spre centrul oraşului.

În continuare s-a scandat „România e ţara mea şi sunt mândru de ea”, „Jos comuniştii!”, „Ponta nu uita, te aşteaptă DNA” şi „Ponta nu uita, te aşteaptă Jilava!”, manifestanţii chemându-i şi pe cei care priveau de la geamuri să iasă în stradă şi să marcheze momentul victoriei.

Bucuria manifestanţilor a răsunat şi din trompete, fluiere, vuvuzele şi tobe, iar pe esplanadă, la întoarcere, s-a cântat din nou „Deşteaptă-te, române!” şi „Treceţi batalioane române Carpaţii”, făcându-se şi o horă simbolică.

După aproximativ o oră, manifestanţii s-au retras, fără a se înregistra incidente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: