Primăria Suceava activează comandamentul de iarnă

> Acesta este format din şapte inspectori din cadrul Serviciului de Salubritate al Direcţiei de Ecologizare

deszapezire-DSCN8217De luni, la Primăria Suceava a început să funcţioneze comandamentul de iarnă, a făcut cunoscut primarul Ion Lungu. El spune că noul operator de salubritate stradală, societatea comercială Diasil Service, s-a aprovizionat cu suficient material pentru combaterea poleiului şi gheţii, iar autospecialele pentru îndepărtarea zăpezii sunt deja pregătite.

„Suntem pregătiţi din acest punct de vedere. Deja au fost trecute în revistă stocurile pentru intervenţii la îngheţ şi deszăpezire, firma Diasil care operează acest serviciu având câteva mii de tone de antiderapant, precum şi 25 de utilaje” arată primarul.

Comandamentul de iarnă de la sediul Primăriei este format din şapte inspectori din cadrul Serviciului de Salubritate al Direcţiei de Ecologizare, ei urmând a acoperi 7 zile din 7 şi 24 de ore din 24. Eventuale dificultăţi din trafic, create de polei, gheaţă sau ninsoare pot fi sesizate la numărul de telefon 0230-519669.

Săptămâna trecută, primarul Ion Lungu a inspectat parcul auto de intervenţii al Diasil Service, acesta având, pe lângă utilajele clasice, două autofreze pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuare, două încărcătoare frontale şi un ATV dotat cu sărăriţă şi plug.

Până în sezonul rece anterior, de serviciile de iarnă s-a ocupat compania bucureşteană Rosal Grup. Acesta deoarece, de la 1 decembrie 2012, din cauza declanşării cu întârziere a procedurilor de licitaţie, autorităţile sucevene s-au văzut nevoite să prelungească contractul cu acest operator. Diasil Service a câştigat ulterior licitaţia pentru măturatul manual, măturatul mecanizat, curăţirea rigolelor, stropitul străzilor, spălatul străzilor, întreţinerea carosabilului, cât şi pentru operaţiunile desfăşurate pe timpul anotimpului friguros. În schimb, firma suceveană ar urma să achite la bugetul municipalităţii o redevenţă de 260.000 de lei pe an. Valoarea totală contractului care se întinde pe 7 ani este de 5,4 milioane de euro.    

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI