Bărbatul care a încercat să-l omoare astă-vară pe soţul amantei lui răspunde în faţa judecătorilor pentru tentativă de omor

Florin-Vasile Strapciuc, de 33 de ani, din comuna Stroieşti, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru tentativă de omor.

Pe 1 iunie a.c., el l-a înjunghiat pe soţul amantei lui, Gheorghe Andrieş, de 40 de ani din Suceava, provocându-i mai multe leziuni, cu secţiune de venă jugulară superficială şi secţiune parţială de coastă.

Iniţial, el a fost cercetat pentru loviri şi alte violenţe, ulterior încadrarea faptei fiind schimbată în tentativă de omor.

Pe 1 iunie, pe la ora 20, Gheorghe Andrieş a fost găsit de o patrulă de poliţei sângerând pe trotuar la intersecţia dintre Calea Obcinilor cu Bulevardul Coposu, alături de el fiind fiica lui de 10 ani şi încă două persoane.

Omul tocmai fusese înjunghiat, cu două cuţite, de amantul soţiei lui, Florin-Vasile Strapciuc, care fugise de la locul faptei împreună cu femeia.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, după care procurorii care s-au ocupat de caz au aflat despre conjunctura în care Andrieş ajunsese într-o baltă de sânge.

Era să moară pentru că a vrut să-şi readucă nevasta acasă

 

Povestea pasională a acestui trio amoros, în care este implicată şi fiica soţilor Andrieş, o fată de 10 ani, a început din anul 2012. Ana Andrieş, pe atunci de 29 de ani, s-a îndrăgostit de Strapciuc şi a întreţinut mult timp relaţia cu acesta fără ca soţul ei să afle, dar şi după ce acesta a aflat. Ea a declarat procurorilor că ar fi vrut să divorţeze, dar lipsa banilor a împiedicat-o să facă asta, aşa că şi-a abandonat bărbatul şi copila şi s-a dus să trăiască cu iubitul.

Gheorghe Andrieş a încercat de mai multe ori să-şi readucă nevasta acasă, dar după fiecare întâlnire aceasta i-a spus de fiecare dată că rămâne cu Strapciuc, pe care îl iubeşte.

Pe 1 iunie, Andrieş, împreună cu fata lui şi doi martori, au dat de femeie lângă un magazin din cartierul Obcini, unde cei doi iubiţi mai mergeau la o cafea. Soţul şi fata au prins-o pe Ana Andrieş de mâini şi tocmai o trăgeau spre staţia de autobuz din apropiere ca s-o ducă acasă, când a apărut amantul. Acesta a alergat să-şi salveze iubita, dar nu cu mâna goală.

„Inculpatul şi-a dat jos rucsacul pe care-l purta în spate, a scos de acolo două cuţite şi cu aceste obiecte în mâini a pornit spre victimă strigând să o lase în pace pe A.A. Cu toate că persoana vătămată nu era înarmată, nu a manifestat nicio intenţie agresivă la adresa inculpatului şi totodată i-a comunicat (ca şi în zilele anterioare) că îşi duce soţia acasă, inculpatul s-a năpustit asupra victimei şi a început să o lovească, concomitent, cu cele două cuţite”, scrie în comunicatul semnat de Lucian Stănescu, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În toată furia, Strapciuc s-a dezechilibrat la un moment dat, a scăpat cuţitele, şi văzând că aleasa lui e liberă a înşfăcat-o şi au fugit să se ascundă la o cunoştinţă din satul Sf. Ilie.

 Dispărut după comiterea faptei, agresorul a fost găsit la Galaţi şi băgat după gratii

 Urmare solicitării organelor de urmărire penală, la data de 1 octombrie 2014 judecători din cadrul Tribunalului Suceava au dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile, dar acesta dispăruse. A fost identificat pe 29 octombrie pe raza comunei Corod, judeţul Galaţi, reţinut şi băgat în arest, acolo unde se va afla până cel puţin pe 27 noiembrie, când expiră primul mandat de arestare preventivă.

„În probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a relevat că fapta inculpatului Strapciuc Florin-Vasile care, la data de 1 iunie 2014, într-un loc public situat pe raza municipiului Suceava, a exercitat acte de violenţă de intensitate ridicată, cu două cuţite, în zone vitale, asupra persoanei vătămate A.G., cu intenţia de a-i suprima viaţa, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 C.pen. rap. la art. 188 C.pen.” a comunicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Florin Vasile Strapciuc a mai stat în puşcărie de două ori, 2 ani pentru o tentativă de tâlhărie şi alţi trei ani pentru furt calificat.

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI